Ön itt áll: PályázóknakInnovációs ökoszisztémaEgyetemi Innovációs Ökoszisztéma
A hazai felsőoktatásban rejlő tudás és kapacitások hasznosítása az innovációs ökoszisztéma fenntartható fejlődésének kulcsa
Egyetemi innovációs ökoszisztéma
2020. január 14.
Módosítás: 2020. június 02.
Olvasási idő: 1 perc
A megújuló Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia átfogó céljai között kiemelt fontosságú az innovációs ökoszisztéma szereplői közötti aktív tudás- és technológiatranszfer ösztönzése, azon belül pedig a felsőoktatási intézmények tudásközvetítő szerepének hatékonyabb kiaknázása. E célok mentén indította el az NKFI Hivatal az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma (2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO) programját.

A pályázati felhívás célja, hogy a tudásbázisként működő felsőoktatási intézményeken belül létrejöjjön és eredményorientáltan működjön egy olyan szervezeti egység, amely elősegíti az egyetemeken keletkező tudományos eredmények piaci hasznosítását, támogatja az egyetemek és az üzleti szféra szereplői közötti kutatási, fejlesztési, technológiai és innovációs (KFI) együttműködéseket, valamint ösztönzi az egyetemek aktív részvételét az uniós kutatási és innovációs keretprogramokban.

A program céljai között szerepel egy olyan webes platform létrehozása is, amely támogatja az egyetemek KFI szolgáltatási portfóliójának találkozását az üzleti szférából érkező konkrét igényekkel, szükségletekkel. A kialakításra kerülő közvetítő (match-making) felület elősegíti az egyetemekkel történő kapcsolatfelvételt és az egyetemi-vállalati együttműködéseket.

A hazai forrásból indított összesen 36 hónapos, 3 milliárd forint keretösszegből gazdálkodó pályázati programot két ütemben hirdetik meg. Az első, 18 hónapot felölelő időszakban 23 egyetem részesült összesen közel 2 milliárd forint támogatásban. A fennmaradó keretösszegről az NKFI Hivatal a projektek előrehaladásának értékelését követően, a program második támogatási szakaszában dönt.

Utolsó módosítás: 2020. június 02.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?