Ön itt áll: PályázóknakInnovációs ökoszisztémaTerületi Innovációs Platformok
Területi Innovációs Platformok
2020. április 23.
Utolsó módosítás: 2020. április 23.
Olvasási idő: 2 perc
A megújuló hazai innovációs ökoszisztéma jövőbeli teljesítménye és versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a szereplők – szakpolitikusok, felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások és szakmai szervezetek – kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek, az intelligens szakosodási stratégia mentén fokozva egy-egy térség innovációs képességét. A Területi Innovációs Platformok (TIP) kezdeményezés célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

Az NKFI Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával – az egyetemi központokra építve és a térségi innovációs környezet meghatározó szereplőinek legfőbb erősségeire koncentrálva – olyan csomópontokat kíván létrehozni, amelyek új szemlélettel segítik elő az információáramlást, a tudástranszfert, az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést.

Az alapító nyilatkozatot eddig 7 vidéki és 11 budapesti egyetem írta alá, rajtuk kívül 5 országos szakmai szervezet és az innovációs ökoszisztéma számos helyi szereplője is csatlakozott a kezdeményezéshez. A létrehozott platformok:

A TIP-ek helyi szinten működnek az NKFIH koordinálásával elsősorban tematikus, szakmai rendezvények, workshopok keretében.

Utolsó módosítás: 2020. április 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?