Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólSzervezeti felépítésElnök
Kiss Ádám
Kiss Ádám
2023. április 17.
Módosítás: 2024. február 08.
Olvasási idő: 2 perc

Elnök

Kiss Ádám - az NKFI Hivatal elnökeCsák János kulturális és innovációs miniszter döntése értelmében 2023. március 7-étől Kiss Ádám István a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új elnöke. A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakmai irányításával a Hivatal elnökeként részt vesz a magyar innovációs rendszer megújításának munkájában, az ökoszisztéma fejlesztését érintő pályázatok, programok, kutatások, stratégiai anyagok kidolgozásában, koordinálja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap forrásainak felhasználását.

1975-ben született Gyöngyösön. Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium elvégzése után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 1999-ben. Ösztöndíjasként tanult a State University of New York, Oswego pénzügyi karán.

Szakmai pályáját befektetési bankárként kezdte, 1998 és 2006 között a CA IB Tőkepiaci Tanácsadó Rt. igazgató helyettese, majd igazgatósági tagja, ahol pénzügyi tanácsadóként működött közre a társaság kiemelt privatizációs és egyéb vállalatfelvásárlással kapcsolatos ügyleteiben. 2001-ben fél évet Londonban dolgozott a CA IB energetikai csapatában.

2006-ban vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a budapesti közüzemek számára komplex számlázási szolgáltatást végző Díjbeszedő Holding Zrt-hez. 2006-2010 között a DBH stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyetteseként irányította a teljes Díjbeszedő Csoport stratégiai terveinek kidolgozását és azok projekt szintű megvalósítását. 2010-2017 között a Társaság legnagyobb leányvállalatának, a Díjbeszedő Faktorháznak (DBF) a vezérigazgatója. Irányítása alatt a DBF Magyarország elsőszámú lakossági követelésvásárló pénzügyi intézményévé nőtte ki magát.

2017-2022 között pénzügyi befektetőként szerzett kisebbségi tulajdonrészt informatikai és fintech társaságokban.

2022-től a Kulturális és Innovációs Minisztériumban dolgozik miniszteri főtanácsadóként. 2023 márciusától a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Szabadidejében társadalmi szervezetek munkáját segíti. 2015-2023 között kuratóriumi elnök a krónikusan beteg és lelki traumát átélt gyerekek mese- és művészetterápiás foglalkozásokkal, valamint élményprogramokkal történő gyógyítását végző Mosoly Alapítványban.

Jelenleg Budapesten él, nős, három gyermek édesapja.

Utolsó módosítás: 2024. február 08.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?