Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólSzervezeti felépítésIntegritás-tanácsadó
Az NKFI Hivatal integritásirányítási rendszere
Az NKFI Hivatal integritásirányítási rendszere
2017. április 10.
Módosítás: 2021. augusztus 18.
Olvasási idő: 2 perc
Az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet alapján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) integritás-tanácsadót jelölt ki.

Közérdekű bejelentés, panasz


Panaszt, közérdekű bejelentést, illetve integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentést bárki benyújthat  az NKFI Hivatalhoz:

Az integritás-tanácsadó elérhetőségei:

Az integritás-tanácsadó tevékenysége

Az integritás-tanácsadó közreműködik az NKFI Hivatal működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatok felmérésében, a kezelésükre szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló integritásjelentés elkészítésében. Az integritás-tanácsadó e feladatkörei ellátása tekintetében az NKFI Hivatal elnökének közvetlen irányítása alatt áll.

Az integritás-tanácsadó feladatai különösen:

  1. Fogadja az integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentéseket szóban és írásban, eljár a bejelentésekkel kapcsolatos ügyek intézésében.
  2. Közreműködik az államigazgatási szerv működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatok felmérésében, a kezelésükre szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló integritásjelentés elkészítésében.
  3. Szükség esetén – az integritási és korrupciós kockázatok kezelésére kidolgozott intézkedési terv alapján – képzéseket tart az NKFI Hivatal kormánytisztviselői számára hivatásetika és a korrupcióellenesség témájában.
  4. Tanácsokkal látja el az NKFI Hivatal munkatársait hivatásetikai kérdésekben.
  5. Közvetlen kapcsolatot tart a korrupcióellenességgel, integritással, közérdekű bejelentésekkel foglalkozó más szervezetekkel.
  6. A belső kontrollrendszer vonatkozásában gondoskodik a kontrollkörnyezet kialakításának és az integrált kockázatkezelés koordinációjáról.
Utolsó módosítás: 2021. augusztus 18.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?