Ön itt áll: A HivatalrólNemzetközi kapcsolatokVisegrádi Együttműködés (V4)Magyar V4-elnökség
Magyar V4-elnökség
Magyar V4-elnökség
2018. január 10.
Módosítás: 2018. április 19.
Olvasási idő: 2 perc

2017. július 1. és 2018. június 30. zajlik Magyarország ötödik elnöksége a Visegrádi Csoportban. A magyar V4-elnökség kutatási, fejlesztési és innovációs prioritásai a következők.

Horizont 2020-munkacsoport felállítása és koordinálása

A munkacsoport fő célja a Horizont 2020-pályázatokon való sikeresebb közép-európai szereplés elősegítése, a Horizont 2020 programmal kapcsolatos, összehangolt V4-álláspont megfogalmazása, a közös érdekek azonosítása, ami lehetővé teszi a koordinált fellépést a következő EU kutatási és innovációs keretprogram kialakításakor. A munkacsoport keretében megvitatni való témák: a részvétel szélesítésére vonatkozó kezdeményezések elemzése; a legnagyobb kihívások azonosítása az EU13 tagállamok részvételének növelése érdekében a Horizont 2020-ban; javaslatok megfogalmazása a következő EU-keretprogram tartalmát, eszközeit illetően; zárt kutatási/innovációs hálózatok feloldásának lehetőségei; a nagy méretű projektekben való részvétel erősítése.

Nemzetközi együttműködés folytatása, erősítése a KFI területen (Japán, Korea, Egyesült Államok)

A magyar elnökség folytatja a Koreával, Japánnal és az Egyesült Államokkal elindított tudományos és technológiai együttműködéseket, beleértve a közös tudományos és innovációs workshopok szervezését, illetve a közös kutatás-fejlesztési programok, projektek támogatását. Az elnökség folytatja a V4 + Korea Knowledge Sharing Programme-ot, amelynek 2017/18-ban közös V4-es témája a KKV-k innovációja.

A V4 Innovation Task Force munkájának folytatása

Magyarország V4-elnöksége során kezdeményező szerepet játszik a V4-ek közötti innovációs és startup-memorandum végrehajtása, azon belül a V4 Innovation Task Force munkájának erősítése az üzleti és szakértői szféra bevonásával. A Task Force munkájának célja a nemzeti innovatív KKV/startup támogató programokkal kapcsolatos tapasztalatcsere, a bevált gyakorlatok megosztása a regionális együttműködés területén, közös népszerűsítő és hálózatépítő akciók megvalósítása, valamint közös részvétel a külföldi workshopokon, startup-rendezvényeken, vásárokon.

http://v4.gov.hu/

Utolsó módosítás: 2018. április 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?