Ön itt áll: A HivatalrólNemzetközi kapcsolatokHorizont EurópaJelentkezés értékelőnek
Jelentkezés a Horizont Európa keretprogram pályázatértékelő szakértőjének
Jelentkezzen Horizont Európa értékelőnek!
2013. december 02.
Módosítás: 2022. május 09.
Olvasási idő: 4 perc
Jelentkezzen az Európai Bizottság szakértői adatbázisába!
Horizont Európa

Jelentkezés Horizont Európa értékelőnek

Felhívás értékelőknek Jelentkezés értékelőnek Gyakran Ismételt Kérdések

Bővebb információért, tájékoztatásért forduljon bizalommal a Horizont Európa Nemzeti Kapcsolattartói Hálózatának munkatársaihoz.

Az Európai Bizottság várja olyan értékelők jelentkezését, akik közreműködést vállalnak a Horizont Európa keretprogram kutatási és innovációs pályázatainak elbírálásában, valamint a programok, projektek értékelésében, monitorozásában. A 2021-2027. közötti időszakot felölelő felhívás átfogó jelleggel kiterjed valamennyi, a Funding & Tenders portálon közzétett uniós finanszírozási programhoz és közbeszerzéshez kapcsolódó értékelői és tanácsadói tevékenységre.

A szakértői adatbázisba a Funding & Tenders portál szakértők számára kialakított felületén részletes adatlap kitöltésével és a szakmai kompetenciák rögzítésével lehet regisztrálni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a korábbi keretprogram (Horizont 2020) értékelői adatbázisában már szereplő szakértők esetében is szükséges az adatok frissítése és kiegészítése a Horizont Európa követelményeinek megfelelően, az e célra szolgáló felületen keresztül.

Az értékelői tevékenységgel kapcsolatos további információk, valamint az értékelői felhívások az alábbi linkeken érhetőek el: Call for Expression of Interest – Funding & Tenders Portal Expert Database 2021-2027.

A Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) készített egy videót, amelynek célja, hogy új szakértőket sikerüljön megnyerni többek között a Horizont Európa pályázatok értékelésére. A videó bemutatja, hogy milyen előnyökkel jár a közreműködés, az értékelési tapasztalat. Elsődleges cél az alulreprezentált tagállamokból, valamint a privát/üzleti szférából érkező szakértők, valamint női értékelők mozgósítása.

Szakértőként bekapcsolódni a Horizont Európa pályázatok értékelésébe komoly előnyöket jelent mind egyéni, mind szervezeti szempontból, valamint a tágabb hazai kutatói-értékelői közösség számára is. A pályázatok nemzetközi értékelése során a szakértő betekintést nyer az értékelés teljes folyamatába, megtapasztalja, mitől lesz igazán sikeres, és mitől sikertelen egy pályázat. A későbbiekben ezeket a tapasztalatokat a saját vagy intézménye pályázatainak előkészítésében is kamatoztatni tudja. Fontos előny az is, hogy az értékelői munka lehetőséget nyújt az adott tudomány- vagy technológiai terület szakembereivel, illetve az Európai Bizottság vagy a Végrehajtó Ügynökségek munkatársaival való kapcsolatépítésre.

Együttműködés a Horizont 2020 és Horizont Európa pályázatértékelőkkel

Az NKFI Hivatal a szakértői regisztráció lehetőségének népszerűsítését fontos feladatának tekinti információs rendezvényein, honlapján és hírlevelén keresztül is. A hazai értékelők számának növekedése – a tapasztalatok hasznosulása, beépülése révén – hozzájárulhat a magyar részvételű pályázatok minőségének javulásához, valamint a közép-európai régió teljesítményének az értékelés folyamatában során történő árnyaltabb megítéléséhez.

Az NKFI Hivatal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Horizont Európa Nemzeti Kapcsolattartói Hálózat munkatársai által szervezett információs rendezvényeken, pályázati konzultációkon fórumot biztosítson a hasznos gyakorlati információk megosztására, és hogy ezek közt a Horizont 2020 és Horizont Európa keretprogramok hazai értékelőinek tapasztalatai minél szélesebb körben hasznosuljanak. Ezen kívül az NKFI Hivatal aktív Horizont 2020 és Horizont Európa értékelői közösséget szeretne életre hívni, és ennek keretében hosszú távú együttműködést kíván kialakítani a Horizont 2020 és Horizont Európa pályázatok magyar értékelőivel.


Utolsó módosítás: 2022. május 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?