Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólSzervezeti felépítésTestületek, bizottságokNemzeti Tudománypolitikai TanácsDr. Rekeczky Csaba
Dr. Rekeczky Csaba
2023. június 08.
Módosítás: 2023. június 23.
Olvasási idő: 2 perc

a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagja
prediktív analitika és számítógépes látás alapú megoldásokért felelős igazgató, Verizon Communications, Inc.

Dr. Rekeczky CsabaRekeczky Csaba több mint egy évtizednyi munkásságával járult hozzá az erősen párhuzamos algoritmusok és celluláris sokmagos architekturák kutatásához, innovációjához és tervezéséhez, az orvosi képfeldolgozástól a biztonsági, megfigyelési és felderítési feladatokat lefedő alkalmazásokig. Ezt követően az eredmények ipari-kereskedelmi hasznosítására fókuszált spin-off és start-up vállalkozások keretében.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BMGE) szerzett villamosmérnöki diplomát (M.Sc.) 1993-ban. A diploma megszerzése után posztgraduális képzésben vett részt az MTA SzTAKI Analogikai és Neurális Számítási Rendszerek laboratóriumában működő Neuromorf Információs Technológia interdiszciplináris program keretében. Doktori (Ph.D.) tanulmányai keretében 1994-95-ben a japán Tokushima Egyetemen vendégkutatóként dolgozott celluláris neurális hálózatok alapú számítások orvosi alkalmazására fókuszáló kutatási projekteken. 1997-98-ban a kaliforniai Berkeley Egyetemen (UCB) folytatott kutatást nemlineáris képfeldolgozás és a gerincesek retinájának neuromorf modellezése területén. Doktori (Ph.D.) fokozatát a BMGE-n kapta 1999-ben villamosmérnöki területen (neuromorf információs technológia). Ezt követően 2000-ben, a neurális hálók képfeldolgozási alkalmazásának területén további posztdoktori kutatásokat végzett a UCB-n.

2000-ben társalapítója volt az AnaLogic Computers Kft-nek, majd 2002-ben az USA-ban alapított Eutecus, Inc., vállalkozásnak. Az utóbbi évtizedben kulcsszerepet játszott a celluláris nemlineáris hálózatokon alapuló sokmagos processzor architektúrák és azokon futó erősen párhuzamos algoritmusok kutatási környezetből történő piaci hasznosításában. 2016 közepéig az Eutecus, Inc., a magyar leányvállalattal rendelkező Szilícium-völgyi high-tech vállalkozás ügyvezetője és elnöke volt, sokmagos videó és fúziós analitika technológiára épülő termékek és szolgáltatások fejlesztését és üzleti értékesítését irányítva. A vállalkozás 2016-ban összeolvadt a Sensity Systems, Inc., Szilícium-völgyi startup vállalkozással, amelynek videó és fúziós analitikáért felelős alelnöke lett. Néhány hónappal később ezen kibővült céget a Verizon Communications, Inc., az USA vezető távközlési óriáscége felvásárolta. A felvásárlás után a Verizon prediktív analitika és számítógépes látás alapú megoldásokért felelős igazgatója lett és kollégáival a magyarországi K+F leányvállalatot a Verizon “Computer Vision Center of Excellence” rangjára emelte.

A Politecnico di Torino és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionika Karának docense, aktív kutatás menedzselő szerepkörrel a PPKE Virtuális Videó Analitika (VirVa) laboratóriumában, amelyet eredetileg a PPKE és az Eutecus vállalat közösen alapított.

Utolsó módosítás: 2023. június 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?