Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
COVIDEA ötlet- és startup verseny
COVIDEA ötlet- és startup verseny
2020. április 23.
Módosítás: 2020. április 23.
Olvasási idő: 3 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával ötlet- és startup versenyt hirdet minden olyan ötletre, megoldásra, ami a jelenlegi nehéz járványügyi, egészségügyi és társadalmi helyzetben szakterülettől függetlenül segíthet a felmerülő új kihívások enyhítésében.

A versenyre érkező jelentkezéseket két kategóriában várjuk:

 1. ÖTLET
  Magánszemélyek, akik nem kívánják, vagy nem tudják megvalósítani ötletüket és azt felajánlják megvalósításra,
 2. PROJEKT
  non-profit szervezetek, startupok és KKV-k, akik az ötlet megvalósítását is vállalják, és pályázatukban a megvalósítási projektet is ismertetik.

Az NKFI Hivatal támogatást nyújt a megvalósítást elősegítő partnerszervezetek (egyetemek, inkubátorok, vállalkozásokat segítő szervezetek) közvetlen megszólításában és bevonásában.

Preferált tématerületek:

 • a fertőzések lassítását szolgáló megoldások,
 • a gyógyítást és az egészségügyi ellátás szervezését támogató megoldások,
 • a rizikócsoportokba tartozók helyzetének könnyítését szolgáló megoldások,
 • a lakosság ellátását könnyítő megoldások,
 • a társadalmi érintkezés hiányából és bezártságból eredő problémákon enyhítő megoldások,
 • az innovatív javaslatok az állami erőforrások, szolgáltatások hatékonyabb igénybevételére a járvány hatásainak csökkentésében, a lakosság problémáinak enyhítésében,
 • minden olyan egyéb megoldás, amely a jelenlegi helyzetben kimutatható és mérhető társadalmi hasznossággal bír.

Pénzbeli támogatások kategóriánként (keretösszeg: 59,5 millió Ft)

ÖTLET

 • támogatott ötletek száma: maximum 5
 • keretösszeg: 2,5 millió Ft

PROJEKT

 • támogatott projektek száma: maximum 15
 • keretösszeg: 57 millió Ft

Jelentkezés

A jelentkezés egyszerűsített formában, egy rövid bemutatkozóval (2000-6000 karakter) történik, egységesített űrlap kitöltésével, a https://kfivelemeny.nkfih.gov.hu/ felületen. A jelentkezőknek a felületen való regisztrációt követően lehetőségük van vizuális elemek mellékelésére is.

Jelentkezés határideje: 2020. május 7. 24:00 óra

Segédlet a jelentkezési folyamathoz:

COVIDEA ötlet- és startup versenyre való jelentkezésre és pályázat feltöltésére a kfivelemeny.nkfih.gov.hu felületen történt regisztrációt követően van lehetőség.

 1. A „Regisztrálok” funkció kiválasztása után megnyílik egy rövid regisztráló felület. Az adatok kitöltése után a „Szakpolitikai véleménykérő vagyok” checkbox kipipálásával aktiválható a regisztráció.
 2. A felületen történő regisztrációt követően – a visszaigazoló e-mail üzenetben küldött link elfogadása után – válik elérhetővé a kitöltendő adatlap.
 3. A jelentkezés feltöltése a felület bal oldalán található menüsor „Kérelmek→Új kérelem” menüpontja megnyitásával válik kitölthetővé.

Résztvevők köre

 • magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek
 • magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, ill. azok jogi személyiséggel rendelkező intézményei, jogi személyiséggel rendelkező non-profit szervezetek
 • az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások

E versenyre konzorciumi formában jelentkezni nincs lehetőség.

Az értékelés módja

A beérkező ötletek és projektek értékelése két fázisban történik:

 1. Előszűrés
  Az előszűrést egy szakértőkből, innovatív projektek értékelésében jártas szakemberekből álló testület végzi, amely kiválasztja a döntőbe jutó ötleteket és projekteket.
 2. Döntő
  Az ötletükkel és projektjükkel döntőbe jutó pályázók az értesítés kézhezvétele után 3 perces bemutatkozó videót küldenek, amely alapján a döntőbe jutó projektek és ötletek értékelését az innovációs ökoszisztéma 5 nívós szakértője végzi, akik javaslatot tesznek maximum 20 ötlet és projekt támogatására.

A beérkező ötletek és projektek két fő szempont alapján kerülnek elbírálásra: megvalósíthatóság - beleértve annak sebességét - és társadalmi hasznosság.

A verseny résztvevői a jelentkezéssel vállalják, hogy nyerés esetén Ötlet kategóriában megvalósíthatósági tervet készítenek, Projekt kategóriában pedig megvalósítják a projektet.

A versenyről további felvilágosítás kérhető e-mailen és telefonon az NKFI Hivatal ügyfélszolgálatán:

E-mail: nkfihivatal@nkfih.gov.hu
Telefon: +36 (1) 795 9500
Ügyfélfogadási idő: H-CS 09:00-16:00; P 09:00-12:00

Utolsó módosítás: 2020. április 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?