Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
A Biodiversa+ partnerség együttműködést ajánl a természetvédelemben érdekelt szervezeteknek
Biodiversa+ partnerségi együttműködés
2021. december 03.
Módosítás: 2021. december 03.
Olvasási idő: 1 perc
A Biodiversa+ partnerség 37 ország 75 kutatásfinanszírozó ügynökségéből és természetvédelemért felelős minisztériumából álló nemzetközi hálózat, amelynek fő célja, hogy előmozdítsa a biológiai sokféleség és az ökoszisztémák megóvását, a természetalapú megoldások széleskörű használatának elterjesztését, valamint a biodiverzitás értékének elismerését.

A partnerség most megjelent felhívásában együttműködést ajánl a tudományos szférán kívüli, természetvédelemben érdekelt szervezetek számára: az érdekelteket tömörítő tanácsadó testületen (Enlarged Stakeholder Board) keresztül a kiválasztott szervezetek befolyást gyakorolhatnak a partnerség működésére, részt vehetnek a tudomány, a szakpolitika és a gyakorlat közötti párbeszédben, valamint hozzájárulhatnak a hálózat által megcélzott rendszerszintű változások megvalósításában.

A testület 6 tematikus kollégiumba szerveződik: élőhely-, faj- és természetmegőrzése, gazdasági és ipari tevékenységek, nyilvánossággal való kapcsolattartás, genetikai erőforrások, európai szakpolitika, ún. határ szervezetek (boundary organisations).

További információk és jelentkezés: https://www.biodiversa.org/1965

Megjelent a Biodiversa+ partnerség kutatási menetrendje

2021. november 17-18-án tartotta nyitó rendezvényét a Biodiversa+ partnerség, a biológiai sokféleség és az ökoszisztémák megóvását célzó, a Horizont Európa program ernyője alatt indult nemzetközi hálózat. Az eseményen bemutatták a partnerség hosszútávú stratégiai vízióját, valamint a következő évek tevékenységeit meghatározó, az európai biodiverzitás védelmére és helyreállítására, a transzformatív változás előmozdítására és az EU globális fellépésére fókuszáló kutatási menetrendet.

A kutatási menetrend elérhetősége: https://www.biodiversa.org/1959

Utolsó módosítás: 2021. december 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?