Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Design Management Díj 2021
Design Management Díj 2021
2021. május 06.
Módosítás: 2021. május 06.
Olvasási idő: 2 perc
A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit.

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat (DMD) annak érdekében, hogy a design integrált alkalmazását mind a gazdasági élet szereplőihez, mind a széles nagyközönséghez közelebb hozza.

DMD felhívás, értékelés

A díjat a tanács minden év kora tavaszán hirdeti meg. A díjra – a bírálóbizottság tagjain kívül – bárki jelölhet (saját szervezet is jelölhető). Odaítéléséről – a beküldött dokumentáció alapján – felkért bírálóbizottság dönt, az alábbi értékelési szempontok szerint:

  • a design integrációja;
  • innováció;
  • a design alkalmazása;
  • a design hatékonysága.

A díjazott bruttó 1 M Ft-os díjazásban és elismerő oklevélben részesül. A díjak átadására a Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes díjátadó gálájának keretében kerül sor. Évente bruttó 1 millió forintban részesül a legkiválóbbnak ítélt vállalat, intézmény, valamint elismerő oklevélben részesülnek a bírálóbizottság által szintén kimagaslóan eredményesnek ítélt gazdálkodó szervezetek.

A Díjra várják azon szervezetek nevezését, amelyek magukénak vallják a Díj által közvetített értékeket, ezen működési elvek alkalmazását sikerük fontos elemének tartják.
A Design Management Díjon a nevezés, egyidejűleg a dokumentáció beküldésének határideje: 2021. június 1.

A Díjra emellett magánszemély is jelölheti a látókörébe eső, a fenti célokat megvalósító, elismerésre méltó teljesítményt nyújtó gazdálkodó szervezeteket, intézményeket.
A jelölés határideje: 2021. május 10.

A körülmények okán mind a magánszemélyi jelöléseket, mind a szervezetek elegendő elektronikusan beküldeni az mfti@hipo.gov.hu e-mail címre.

A díjra jelölhető, illetve nevezhet minden olyan jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, cég, szervezet, intézmény (a továbbiakban együtt: szervezet), amelynek székhelye Magyarország területén van. A díjat elnyerheti bármilyen termelő vagy szolgáltatásokat nyújtó szervezet, amely a jelen felhívást megelőző 3 évben végzett tevékenysége során a designmenedzsment stratégiai alkalmazásával példamutató eredményt ért el.

Bővebb információ:

Pályázattal kapcsolatos további részletek és a korábbi évek nyertesei: Design Management Díj

Utolsó módosítás: 2021. május 06.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?