Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Élelmiszeripari innovációk támogatása
Élelmiszeripari innovációk támogatása
2022. augusztus 31.
Módosítás: 2022. augusztus 31.
Olvasási idő: 1 perc
Az Európai Unió támogatásával működő EIT Food 20 millió eurós kerettel támogatja új, innovatív élelmiszeripari termékek, szolgáltatások és technológiák kifejlesztését, meglévő technológiák élelmiszeripari adaptációját és piacosítását különböző tématerületeken: egészségesebb élelmiszerek (csökkentett só, cukor, transz- és telített zsírok), élelmiszertermelés CO2 kibocsátásának csökkentése, élelmiszerhulladékot felhasználó termékek, alternatív vagy új összetevőket tartalmazó élelmiszerek, élelmiszerbiztonságot és nyomonkövethetőséget javító technológiák.

A pályázatot nemzetközi konzorciumban kell benyújtani (minimum 3 tag legalább két országból, a tagok között lennie kell ipari és kutatási/oktatási szervezetnek is). Egy partnernek vállalnia kell a piaci hasznosítást. Projektenként legalább egy olyan eredményt kell kidolgozni, mely maximum 6 hónappal a projekt befejezése után már mérhető (legalább 10 000 Euro) értékesítési bevételt termel.

Igényelhető támogatás: maximum 600 ezer euró 12 hónapra vagy maximum 1,2 millió euró 24 hónapra. Az EIT a fejlesztés költségeinek maximum 70%-át téríti vissza. A kapott finanszírozás egy részét (20-35%-ot) a projekt lezárása után az új termékből származó bevételből vissza kell juttatni az EIT számára, mely a befolyt összegből újabb innovációk megvalósulását támogatja.

Beadási határidők: 2022. október 14. és 2023. április 13.

További információ:

Pályázati felhívás: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-call-for-proposals-2023

EIT Food magyar hub (központ):
Dr. Sebők András a.sebok@campdenkht.com,
Pomázi Eszter eszter.pomazi@ppis.hu

Utolsó módosítás: 2022. augusztus 31.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?