Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
EUREKA pályázati felhívás a korszerű anyagok területén - Koreai–dán kezdeményezésű partnerkereső webinárium
EUREKA pályázati felhívás a korszerű anyagok területén
2020. március 26.
Módosítás: 2020. március 26.
Olvasási idő: 2 perc
A KIAT dél-koreai innovációs ügynökség kezdeményezésére közös EUREKA pályázati felhívást hirdetnek a korszerű anyagok területén, különös tekintettel az alábbi kutatási témakörökre:
  • félvezetők;
  • újratölthető akkumulátorok és szenzortechnológia, az energiatárolást is beleértve;
  • szén- és vegyipari megoldások, a könnyűszerkezetű anyagokat, kompozitokat és újrahasznosított műanyagokat is beleértve;
  • nano- és műanyagok;
  • gépipar, fémipar és robotika.

A közös felhívásra dél-koreai és egy vagy több európai, illetve kanadai partner részvételével megvalósuló EUREKA-projektekkel lehet pályázni. A részt vevő országok és finanszírozó intézmények: Dél-Korea (KIAT), Magyarország (NKFI Hivatal), Dánia (IFD) Ausztria (FFG), Belgium – Flandria (VLAIO), Belgium – Vallónia (SPW), Kanada (NRC IRAP), Csehország (MEYS), Németország (BMBF), Luxemburg (gazdasági minisztérium), Málta (Malta Enterprise), Spanyolország (CDTI), Nagy-Britannia (Innovate UK) és Törökország (Tübitak).

A felhívás keretében 2020. június 30-i határidővel lehet a nemzetközi és tagállami EUREKA-pályázatokat benyújtani, az értékelési eredmények közzététele 2020. október 23., a nyertes projektek várható indulása 2020 decembere.
További részletek az alábbi linken találhatóak: hMultilateral call for projects: Advanced materials

A pályázat keretében 2020. március 27-én koreai–dán kezdeményezésre partnerkereső és projektötleteket pitch formában közzétevő webináriumra kerül sor, melynek részleteit itt találja:
Connecting South Korea and Denmark.

A webinárium a dán–koreai együttműködésekre fókuszál, de nyitott egyéb partnerek bekapcsolódására is, mind a koreai vezetésű pályázatok, mind az ITEA EUREKA klaszter-együttműködések, mind a EUROSTARS program területén.

További részletes információ:

Mészáros Gergely
EUREKA & EUROSTARS Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC)
gergely.meszaros@nkfih.gov.hu

Utolsó módosítás: 2020. március 26.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?