Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
EUREKA pályázati felhívás a mesterséges intelligencia (MI) és a Zöld Átmenetet (GreenTransition) támogató kutatások területén
EUREKA pályázati felhívás: Mesterséges Intelligencia, Zöld Átmenetet
2021. március 10.
Módosítás: 2021. március 12.
Olvasási idő: 2 perc
Az EUREKA együttműködés keretében a CELTIC-NEXT, az EUROGIA, az ITEA3 és a EURIPIDES2-PENTA és a SMART klaszterek kezdeményezésére közös EUREKA-pályázatot hirdetnek a mesterséges intelligencia (MI) kutatása területén.

A felhívásban részt vevő országok vállalják, hogy egyeztetett és harmonizált pályázati eljárásrend keretében fogadják be az MI-kutatások teljes szegmensét lefedő kutatási témák alapján a benyújtandó projektjavaslatokat. 

A résztvevő országok, amelyek támogatást nyújtanak a két vagy több résztvevős konzorciumoknak: Magyarország (NKFI Hivatal), Ausztria, Belgium, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Finnország, Hollandia, Kanada, Németország,  Spanyolország, Szingapúr és Törökország.

A nemzetközi és tagállami EUREKA-pályázatokat a 2021. március 1-én megjelent közös felhívás nyomán 2021. június 28-i határidővel lehet benyújtani, a tagállami értékelések és támogatói döntések 2021. július és 2022. január között várhatóak.
További részletek az alábbi linken találhatóak: https://www.eurekanetwork.org/open-calls/clusters-artificial-intelligence-2021

Ugyancsak az EUREKA együttműködés keretében az EUROGIA klaszter vezetésével, klaszterközi együttműködésben hirdetnek pályázatot a Zöld Átmenetet (Green Transition) támogató kutatások támogatására.

A felhívásban részt vevő országok vállalják, hogy egyeztetett és harmonizált pályázati eljárásrend keretében fogadják be a GT-kutatások teljes szegmensét lefedő kutatási témák alapján a benyújtandó projektjavaslatokat. A résztvevő országok, amelyek támogatást nyújtanak a két vagy több résztvevős konzorciumoknak: Magyarország (NKFI Hivatal), Ausztria, Belgium, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Luxemburg,  Spanyolország és Törökország.

A nemzetközi EUREKA-pályázatokat a 2021. március 22-én megjelenő közös felhívás nyomán 2021. június 15-i határidővel lehet benyújtani, a magyar tagállami támogató pályázat benyújtási határideje 2021. június 28. Az értékelések és támogatói döntések  2021. július és 2022. január között várhatóak.

További részletek az alábbi linken találhatóak: https://www.eurekanetwork.org/open-calls/eurogia-cluster-2021

A klaszterközi EUREKA felhívásokat támogató magyar pályázatról további információk: Az EUREKA programban való magyar részvétel támogatása

További részletes információ
Mészáros Gergely
EUREKA nemzeti projektkoordinátor (NPC)
gergely.meszaros@nkfih.gov.hu
+36 1 896 3741

Utolsó módosítás: 2021. március 12.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?