Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Elkészült az Európai Digitális Innovációs Központok létrehozásáról szóló előzetes jelentkezési felhívás tervezete
Európai Digitális Innovációs Központok
2020. június 29.
Módosítás: 2020. június 29.
Olvasási idő: 1 perc
Az Európai Bizottság a Digitális Európa Program keretében kiadta az Európai Digitális Innovációs Hubok (EDIH) létrehozásáról szóló munkaanyagát, amelyben új finanszírozási programmal, 26,8 millió eurós keretösszeggel fejleszti a 2021 és 2027 közötti időszakban a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését.

Az uniós kötelezettségnek eleget téve a tárca elkészítette az EDIH-ek létrehozásáról szóló „Előzetes jelentkezési felhívás” tervezetét, amely alapján a lehetséges hazai EDIH-ek kiválasztásra kerülnek.

A digitalizáció elengedhetetlen a versenyképesség megtartásához, üzleti folyamatokba, termékekbe és szolgáltatásokba történő integrálása pedig nagymértékben hozzájárul a cégek, valamint a közszektor szereplőinek hatékonyságnöveléséhez. A kezdeményezés célja, hogy az európai kapacitások megerősödjenek a nagy teljesítményű számítástechnika, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság és a korszerű digitális készségek terén, valamint, hogy támogassa elterjedésüket a gazdaságban és társadalomban. Annak érdekében, hogy ezeket a képességeket a vállalatok és a közigazgatás ténylegesen fel tudják használni, az EDIH-ek szorosan együttműködnek az illetékes szakosodott központokkal és gondoskodnak arról, hogy a vállalatok és a közigazgatás kísérletezzen ezen technológiákkal és alkalmazza azokat a konkrét igényeik szerint.

Az EDIH-ek létrehozásáról szóló „Előzetes jelentkezési felhívás” tervezete a mellékletben érhető el, amellyel kapcsolatban az érintettek, partnerek 2020. június 26. – 2020. július 10. között küldhetik meg írásos észrevételeiket a dokumentumban jelzett e-mail címre.

Felhívás - EDIH PDF (484 KB)

Utolsó módosítás: 2020. június 29.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?