Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Fókuszban a női feltalálók - nemzetközi videópályázat
Fókuszban a női feltalálók - nemzetközi videópályázat
2023. március 01.
Módosítás: 2023. március 01.
Olvasási idő: 2 perc
"A nők és a szellemi tulajdon - az innováció és a kreativitás felgyorsítása" az idei mottója a szellemi tulajdon világnapjának, amelyet a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) szervez 2023. április 26-án. Ehhez kapcsolódóan videópályázatot is hirdettek, amellyel a legügyesebbek akár 5 ezer svájci frank értékű digitális eszközt is nyerhetnek. Jelentkezni március 19-ig lehet.

Minden évben április 26-án ünnepeljük a szellemi tulajdon világnapját, amelyet a WIPO mindig más-más tematika köré szervez. Az idei világnap a női feltalálókra, alkotókra és vállalkozókra fókuszál. Bár a nők kiváló képeségeikkel és kemény munkájukkal hozzájárulnak a világ alakításához, mégis gyakran komoly nehézségekkel néznek szembe, amikor tudást, képzettséget, erőforrást vagy támogatást kívánnak megszerezni. A világnaphoz kapcsolódó videópályázat éppen ezért kiváló alkalom arra, hogy bárki megossza gondolatait a nők innovációban és a jövő formálásában betöltött szerepéről.

Nevezni legfeljebb 90 másodperces videóval lehet, amely bemutatja, miért fontos, hogy a nők bekapcsolódjanak a szellemitulajdon védelmébe. A videó bemutathatja a női feltalálók, alkotók és vállalkozók kreativitását és innovációját, hangsúlyozva, hogy a szellemitulajdon-jogokkal a nők miként tudnak nagyobb hatást gyakorolni a társadalomra és a gazdaságra, illetve milyen közösségi haszna van annak, ha a nők minél nagyobb számban vesznek részt az innovációs és szellemi tulajdoni ökoszisztémában.

A pályázatokat az alábbi oldalon kell regisztrálni legkésőbb 2023. március 19-ig: https://wipd-2023-video-competition.wipo.int/

A regisztráció lezárása után 10 videót választanak ki, amelyek április 13-ától lesznek elérhetők a pályázathoz kapcsolódó internetes platformon: itt egy szavazás dönti majd el, mely 3 pályamunka lesz a győztes. A végeredményt április 26-án hirdetik ki.

Az első helyezett 5 ezer, a második 3 ezer, a harmadik ezer svájci frank értékű digitális eszközben részesül. A 10 kiválasztott videó készítői emellett képzési lehetőséget is kapnak a WIPO Academy-től.

Jelentkezési feltételek:

  • Legalább 18 éves életkor.
  • Egyének és csoportok (legfeljebb 10 fős) is pályázhatnak.
  • A videó készítőjének rendelkeznie kell a videó feltöltéséhez szükséges minden joggal.
  • Nem lehet olyan videót beküldeni, amelyet korábban már online közétettek, más pályázaton bemutattak vagy díjaztak.
  • A videó nem sérthet szerzői jogot, védjegyet, szabadalmat, üzleti titkot, formatervezési mintát, megkülönböztető jelzést, szerződéses kötelezettséget vagy bármilyen más szellemitulajdon-jogot, illetve harmadik fél bármilyen egyéb tulajdonjogát.
  • A videóhoz csatolni kell annak szöveges átiratát a következő nyelvek valamelyikén: arab, kínai, angol, francia, japán, portugál, orosz vagy spanyol.

Bővebb tájékoztatás a https://www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/ oldalon olvasható.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség

Utolsó módosítás: 2023. március 01.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?