Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
A Gábor Dénes-díj 2021. évi felhívása
A Gábor Dénes-díj 2021. évi felhívása
2021. augusztus 26.
Módosítás: 2021. augusztus 26.
Olvasási idő: 1 perc
A NOVOFER Alapítvány idén is meghirdeti a Gábor Dénes-díj felhívását. A díj több kategóriában szolgálja az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy azon túl élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás, valamint a legjelentősebb ágazatok, iparágak területén.

Az ideális jelölt olyan, jelenleg is tevékeny, új tudást létrehozó szakember, aki

  • a szakterületén jelentős, az elmúlt 5 évben konkrét, gyakorlatban is bevezetett tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hozott létre, amelyet eredményesen hasznosít és alkalmaz;
  • kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, kimagasló tudását színvonalas oktatói/nevelői tevékenysége során környezetének átadja, szakterületén jelentős társadalmi aktivitást fejt ki;
  • innovatív tevékenységével hozzájárul a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez; illetve személyes közreműködésével megalapozza és fenntartja intézménye innovációs készségét és képességét.

A szakmailag elismert és a díjra érdemesnek tartott szakembereket a gazdasági társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, felsőfokú képzéssel foglalkozó intézmények, kamarák, műszaki és természettudományi egyesületek, szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, illetve szövetségek vezetői 2021. október 11-ig jelölhetik.

A felterjesztéssel kapcsolatos részletes tudnivalók (tájékoztató, felhívás, adatlap) a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ címről letölthetők.

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 26.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?