Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Gábor Dénes középiskolai ösztöndíj 2023
Gábor Dénes középiskolai ösztöndíj 2023
2023. február 15.
Módosítás: 2023. február 15.
Olvasási idő: 2 perc
Gábor Dénes Nobel-díjas mérnök, fizikus, társadalmi gondolkodó, a Római Klub alapító tagja emlékére, a NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért kuratóriuma pályázatot hirdet Gábor Dénes Középiskolai Tanulmányi Ösztöndíj 2023 elnyerésére, "TUDATOS EGÉSZSÉG" címmel.

TÉMAKÖRÖK

Milyen egészséggel kapcsolatos új mérőeszközök, szenzorok bevezetését vagy létező eszközök (pl. okosórák, vérnyomásmérők, vércukormérők, applikációk, stb.) tudatosabb használatát javasolná egészségünk megőrzésére?

Milyen kommunikációs módszert javasolna az egészségre közismerten ártalmas ételek, italok, élvezeti cikkek (pl. cukrozott, szénsavas üdítőitalok, energiaitalok, cigaretta) fogyasztásának csökkentésére?

Milyen jobbító javaslata van arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi vészhelyzetbe került emberek a lehető leggyorsabban mentőorvosi, ill. kórházi ellátáshoz jussanak?

A pályázatra való jelentkezés, azaz a pályázati adatlap elküldési/postára adási határideje 2023. március 3. éjfélig. A pályázati adatlap benyújtási helye és módja: Az adatlapot elektronikusan az alapitvany@novofer.hu e-mail címre és a kinyomtatott, aláírt példányt postai úton a NOVOFER Alapítvány, 1112 Budapest, Hegyalja út 86. szám alatti címre kell beküldeni. (Azaz e-mailben és postán egyarán szükséges a pályázati adatlapot elküldeni!)

A pályamű benyújtási/beérkezési határideje 2023. március 31. éjfélig.

A pályamű benyújtási helye és módja: A jeligével és címmel azonosított dolgozatot csak elektronikus formátumban (PDF file, Powerpoint, JPEG, MPEG) kell megküldeni az alapitvany@novofer.hu e-mail címre. A file neve a jelige legyen! Az e-mail tárgyában a jeligét kell feltüntetni. A készített modellt nem kell beküldeni, csak annak (képekkel, vagy videó felvétellel illusztrált) dokumentációját, a kísérlet leírásával (PDF!). Eredményhirdetésre 2023. június első felében, Gábor Dénes születésének évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor.

A legjobb pályaművek kidolgozói minimum 50.000, maximum 250.000 forint összegű egyszeri tanulmányi ösztöndíjat és oklevelet, az OTDT által kiállított "Tehetségútlevelet" kapnak, továbbá a támogatók által felajánlott tárgyjutalmat, szakmai- vagy kulturális programokon való részvételi és táborozási lehetőséget, egyéb fejlesztő csomagot nyerhetnek. (Az ösztöndíjak száma nem limitált, az a színvonalas pályázatok függvénye, azonban a Kuratórium fenntartja a jogot, hogy valamely pályadíj-kategóriát ne adja ki.

Letölthető dokumentumok:

További felvilágosítás:

NOVOFER Alapítvány
1112 Budapest, Hegyalja út 86.,
E-mail: alapitvany@novofer.hu,
Mobil: +36 30 4848-004
WEB: www.gabordenes.hu

Utolsó módosítás: 2023. február 15.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?