Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Green Deal Call: 1 milliárd eurós befektetés a zöld és digitális átállás ösztönzéséért
Green Deal Call: 1 milliárd eurós befektetés
2020. szeptember 22.
Módosítás: 2020. szeptember 22.
Olvasási idő: 1 perc
Az Európai Bizottság 1 milliárd összköltségvetésű kutatási és innovációs pályázati felhívás meghirdetéséről döntött, amelynek ernyője alatt a klímaválságra válaszoló, valamint Európa egyedi ökoszisztémájának és biodiverzitásának megvédését segítő projekteket fognak támogatni.

A Horizont 2020 programból finanszírozott, szeptember 18-án megnyíló Green Deal Call a zöld kihívások innovációs lehetőségekké alakításával Európa koronovírus válságból való kilábalását hivatott felgyorsítani.

Ez a felhívás lényegesen különbözik a korábbi H2020 pályázati lehetőségektől. A felhívással érintett kihívások égető volta miatt rövid és középtávon egyértelmű, kézzelfogható eredményeket várnak el, amelyek hosszútávú változásokat képesek előmozdítani. Kevesebb, de célzottabb, nagyobb és látható projektet fognak támogatni, amelyek eredményei gyorsan átültethetőek, ki- és elterjeszthetőek.

A pályázatok benyújtási határideje 2021. január 26., a nyertes projektek 2021 őszétől indulhatnak.

A Green Deal Call bizottsági információs és konzorciumi partnerkereső napját a 2021. szeptember 22-24. között online formában megrendezésre kerülő Európai Kutatási és Innovációs Napok keretében tartják. Októberben pedig a szlovák, cseh, magyar, izraeli és lengyel NCP hálózat (köztük az NKFI Hivatal), a BIOEAST kezdeményezés, valamint az Enterprise Europe Network tart közös online konzorciumi partnerkereső rendezvényt.

A pályázati felhívás szövege a következő linken keresztül tölthető le:
https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/strategy/european-green-deal/call_en

H2020 - Green Deal Call

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 22.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?