Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre nevezett kreatív magyar fiatalok elsősorban a műszaki, informatikai területek iránt érdeklődnek
2020. január 06.
Módosítás: 2020. január 06.
Olvasási idő: 1 perc
A 2019/2020. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 27 tagú szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok 62%-át javasolta kidolgozásra. Összesen 95 fiatal folytatja a kutatási és innovációs tevékenységét a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért.

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2019/2020-es tanévre meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egy olyan speciális tanulmányi verseny, melynek során tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítania a fiataloknak.

Dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar professzorának vezetésével, a bírálóbizottság az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg a véleményét:

  • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,
  • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
  • az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
  • megvalósítható-e 2020. április 1-ig,
  • a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A határidőre érkezett 99 pályázat közül a zsűri 61 kiemelkedő, főként informatikai és műszaki problémák megoldását, ill. kidolgozását javasolta a második fordulóra, így összesen 95 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 10-en határon túli magyar diákok.

A végső döntést a zsűri 2020. április legvégén tartandó ülésén hozza meg, melyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2020 szeptemberében az európai döntőn, Salamancaban (Spanyolország).

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

Utolsó módosítás: 2020. január 06.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?