Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
INNOWWIDE pályázat az Európán kívüli országok innovációs piacainak elérésére
2019. április 05.
Módosítás: 2019. április 05.
Olvasási idő: 1 perc
A Horizont 2020 programból finanszírozott INNOWWIDE projekt célja az európai innovatív kis- és középvállalkozások támogatása a nemzetközi piacok elérésében. Ennek érdekében az INNOWWIDE felhívást tesz közzé életképességi projektek (Viability Assessment Projects, VAP) indítására helyi piaci szereplők bevonásával.

A támogatott projektek keretében olyan átfogó technológiai, piaci, jogi és társadalmi-gazdasági elemzést kell készíteni, amely világosan értékeli a célzott nemzetközi, innovatív piaci megoldás megvalósíthatóságát az Európán kívüli pályázati partner országában. A cél olyan feltételek megteremtése, amelyekkel az európai innovációs megoldások Európán kívüli piacokon is megjelenhetnek. A projektek futamideje legfeljebb hat hónap.

2019-ben két felhívás jelenik meg 7,2 millió eurós összköltségvetéssel, amiből összesen 120 projekt támogatását tervezik. A projektenként igényelhető támogatás 60 ezer euró, mellyel a fejlődő országok, a nagy feltörekvő gazdaságok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Mexikó) és a fejlett országok piacainak elérése a cél a három országkategória mindegyikének egyenlő mértékű finanszírozásával. 

Az első felhívás 2019. április 1-jén jelent meg, a második felhívás közzétételét pedig 2019 decemberében tervezik. A potenciális résztvevők számára információs webináriumot tartanak, melynek időpontja 2019. április 9., 14.30–15.30 óra.
A webináriumon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: https://attendee.gotowebinar.com/register/4838840020627485441. 

További információ: www.innowwide.eu

A projekt támogatása érdekében az EUREKA Titkárság a nemzetközi piacokat ismerő, vállalati pályázatokat értékelő szakértőket keres, akik az EUREKA Szakértői Adatbázisában való regisztrációt követően kaphatnak felkérést az értékelői munkára:
https://expert-community.eurekanetwork.org/#/.

Utolsó módosítás: 2019. április 05.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?