Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Pályázati felhívás IPAR 4.0 szakmai érem 2022 adományozására az Ipar 4.0 átállás területén elért teljesítmények, sikerek elismerésére
Pályázati felhívás IPAR 4.0 szakmai érem adományozására
2022. október 04.
Módosítás: 2022. október 04.
Olvasási idő: 2 perc
Az innovációért és technológiáért felelős miniszter a szakterületen végzett kimagasló színvonalú tevékenység elismerése céljából a 7/2020. (II. 17.) ITM rendeletével alapította meg az Ipar 4.0 szakmai érmet, amelyet először 2020-ban ítéltek oda, másodszor pedig 2021-ben (az átadásra 2021-ben, illetve 2022-ben került sor).

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) megalakulását követően az Ipar 4.0 szakmai érem, illetve a hozzá kapcsolódó feladatok a KIM Tudománypolitikáért és Kutatási Infrastruktúrákért Felelős Főosztályának feladatkörébe tartoznak.

Ez alkalommal harmadszor kerül sor a szakmai érem odaítélésére. A kitüntetendő szervezetek kiválasztása a jelen pályázat keretében történik.

Az Ipar 4.0 szakmai érem szervezetek részére adományozható, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények, sikerek – elismeréseként, az alábbi kategóriákban:

  1. Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító kis- vagy középvállalkozás;
  2. Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító nagyvállalat;
  3. Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, átfogó, az Ipar 4.0 digitális átállást nagyban segítő oktatási, képzési programot megvalósító szervezet (egyetem vagy vállalat);
  4. Ipar 4.0 eredetű jelentős kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezet (egyetem vagy vállalat).

Az elismerés adományozását az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (Ipar 4.0 NTPSz) elnöke kezdeményezi. Évente legfeljebb 4 érem adományozható, kategóriánként 1-1 érem. A 2022. évi elismerés átadása várhatóan 2023 tavaszán ünnepélyes keretek között történik meg.

A pályázat benyújtására vonatkozó információk

A pályázatot az Ipar 4.0 Szakmai Érem Adatlap kitöltésével lehet benyújtani. Az Adatlap letölthető az NTPSz honlapjáról (Hírrovat) (https://www.i40platform.hu/hu/palyazatok/palyazati-felhivas-ipar-40-szakmai-erem-2022-adomanyozasara).

Az Adatlap kitöltésén felül szükséges feltétel továbbá a mellékelt kiegészítő Nyilatkozat (https://www.i40platform.hu/hu/palyazatok/palyazati-felhivas-ipar-40-szakmai-erem-2022-adomanyozasara ) csatolása is cégszerűen aláírva. 

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket az vargedo.tamas@sztaki.hu  e-mail címre várjuk.

A kitöltött Adatlapot (szerkeszthető word formátumban és cégszerűen aláírt, szkennelt pdf formátumban), továbbá a szükség esetén egyéb csatolni kívánt szakmai anyagokat (pl. videók, csatolmányok) elektronikus adathordozón, postai vagy személyes úton a Szövetség titkárságára kérjük eljuttatni: 1111 Bp. Kende utca 13-17. Várgedő Tamás nevére.

A beérkezési határidő: 2022. december 16. 12:00

A pályázatok értékelése, döntés

A Javaslattételi Bizottság az Ipar 4.0 NTPSz által felkért szakértőkből áll. Az Adatlapok értékelését követően a szakértők, amennyiben szükséges, az elismerésre legesélyesebb, rövidlistára kerülő cégeknél, szervezeteknél tett személyes helyszíni látogatások során győződnek meg a pályázatban feltüntetett információk megalapozottságáról (várhatóan 2023 január-február folyamán).

A bírálóbizottság a bemutatott megoldás eredetisége, eredményessége és társadalmi hasznossága mellett a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

Az elismerés adományozására vonatkozó javaslatokat az Ipar 4.0 NTPSz elnöke terjeszti fel döntésre a kultúráért és innovációért felelős miniszterhez.

Forrás: i40platform.hu

Utolsó módosítás: 2022. október 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?