Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Jelentkezési lehetőség a washingtoni Halcyon akcelerátor programjára
Jelentkezési lehetőség a Halcyon akcelerátor programjára
2021. október 01.
Módosítás: 2021. október 01.
Olvasási idő: 2 perc
A washingtoni Halcyon innovációs központ 2022 tavaszán indítja 5+13 hónapos inkubátor programját, amelyre 2021. október 8-ig várják a startupok jelentkezését a világ minden részéről.

A programba bekerülő cégek öt hónapon keresztül a tanácsadás mellett szállást és ösztöndíjat is kapnak. A programra átlagosan 400-500 startup jelentkezik, amelyek közül – egy három körös eljárásban – végül 8 cég kerül kiválasztásra. Az inkubátor programba olyan korai fázisú vállalatokat keresnek, amelyek megoldásaikkal valós szociális problémákat oldanak meg.

A Halcyon innovációs központ, évente két alkalommal szervezi meg az 5+13 hónapos inkubátor programot az amerikai fővárosban. Az inkubátor programba olyan korai fázisú vállalatokat keresnek, amelyek megoldásaikkal valós szociális problémákat oldanak meg és a szervezet céljaihoz igazodva, „segítenek jobb hellyé tenni a világot” (We lift up innovators and creators who seek to make the world a better place).

A nyertes pályázók részére a Halcyon a különböző jellegű szaktanácsadáson túl, az első öt hónapra 10.000 dollár összegű ösztöndíjat, valamint szállást is biztosít. Az 5+13 hónapos program első része Washingtonban zajlik, a fennmaradó időszak során pedig a résztvevők szabadon használhatják az inkubátor infrastruktúráját, a szállás kivételével. Fontos kitétel, hogy egy startup-ot legfeljebb két fő képviselhet, akiknek döntési jogkörrel kell rendelkezniük (ügyvezető, alapító). A programot a Halcyon együttműködő partnerei (Amazon, Bank of America, Deloitte, stb.) finanszírozzák.

A tavaszi inkubátor programra a jelentkezési határidő 2021. október 8., 23:59 óra (keleti parti időszámítás, EDT).

A Halcyon célja, hogy a tavaszi inkubátor programra személyes részvétel mellett kerüljön sor, ugyanakkor a járványügyi helyzetre figyelemmel fenntartja a jogot, hogy a programot egyéb módon valósítsa meg.

További részletes információk a Halcyon honlapjáról ismerhetőek meg: https://halcyonhouse.org/social-enterprise/halcyon-incubator/

A programmal kapcsolatos egyéb tudnivalókról a washingtoni nagykövetség is készséggel ad tájékoztatást az érdeklődő hazai vállalkozások részére:
https://washington.mfa.gov.hu/

Utolsó módosítás: 2021. október 01.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?