Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Felhívás a JRC szerkezetvizsgálati laborjának használatára
Felhívás a JRC szerkezetvizsgálati laborjának használatára
2021. október 13.
Módosítás: 2021. október 13.
Olvasási idő: 1 perc
A JRC pályázati felhívást tesz közzé az új európai Bauhaus keretében megvalósítandó ötletekkel kapcsolatos kísérletek, prototípus-készítés és demonstrációs tevékenységek megvalósítására.

Az Európai Szerkezetvizsgálati Laboratórium (ELSA) reakciófala megnyitja kapuit a tudósok előtt és együttműködési platformként szolgál az épített környezettel kapcsolatos innovációk előmozdításához.

A JRC laboratóriuma az olaszországi Isprában található. A pályázati felhívás az utazási és a megélhetési költségek fedezéséhez kínál támogatást a pályázó kutatók számára. A felhívásra 2022. január 16-ig lehet jelentkezni.

Az Európai Bizottság új európai Bauhaus kezdeményezése, amelyet Ursula von der Leyen elnök indított útjára és a JRC koordinál, a kutatási prioritások széles körére terjed ki. E prioritások közé tartozik az épületek biztonságos és zöld felújítása, az okos és fenntartható anyagok – többek között a nanoanyagok – használata az épületekben és az építőiparban, a rezilienciát szolgáló tervezés és utólagos átalakítás, az épített infrastruktúra biztonságossá tétele különféle –például az éghajlatváltozással összefüggő – veszélyekkel szemben, új anyagok és technológiák, fenntartható anyagok használata az építőiparban, valamint fejlett vizsgálati módszerek alkalmazása.

További információ:
https://ec.europa.eu/jrc/en/research-facility/open-access
https://ec.europa.eu/jrc/en/research-facility/open-access/relevance-driven/2021-1-rd-elsa-reactionwall

Utolsó módosítás: 2021. október 13.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?