Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Megjelent az Interregionális Innovációs Beruházási Eszköz (I3) Strand 2b – Capacity building felhívása
Megjelent az I3 Strand 2b Capacity building felhívása
2022. december 21.
Módosítás: 2022. december 21.
Olvasási idő: 2 perc

Az Európai Bizottság pályázati weboldalán megjelent az Interregionális Innovációs Beruházási Eszköz (Interregional Innovation Investment Instrument – I3) 2b ágának (Strand 2b – Capacity building) felhívása.

Az I3 az Európai Regionális Fejlesztési Alapról (ERFA) szóló rendelet szerinti finanszírozási eszköz, melynek célja, hogy támogassa az interregionális innovációs projekteket a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés fázisában, eszközöket biztosítva az innovációs ökoszisztémák szereplőinek projektjeik beruházási szintre történő emeléséhez. Az I3 eszközt az Európai Innovációs Tanács és a KKV-k Végrehajtó Ügynöksége (EISMEA) hajtja végre kétévente zajló munkaprogram alapján.

Jelen Strand 2b felhívás célja, hogy új megközelítéseket teszteljen a kevésbé fejlett régiók regionális innovációs ökoszisztémáinak az uniós értékláncokba való bekapcsolódási és együttműködési képességének növelése érdekében. A konstrukció célja felszabadítani a regionális innovációs ökoszisztémák szereplőinek innovációs potenciálját, megkönnyítve későbbi részvételüket az I3 Strand 1, illetve 2a területén meghirdetett pályázatokon.

A Strand 2b projektjeivel szemben elvárás az új megközelítések, megoldások és bevált gyakorlatok demonstrálása, kifejezetten annak érdekében, hogy ösztönözzék a kevésbé fejlett régiók innovációs ökoszisztémáit és különösen a kkv-kat az interregionális innovációs folyamatokba való bekapcsolódásra. A projektek eredményeként potenciális interregionális befektetések, valamint azokhoz kapcsolódó üzleti és beruházási tervek állnak elő.

A részletes pályázati felhívás ide kattintva érhető el.

A Strand 2b felhívásra a pályázatok beadási határideje: 2023. március 16. 17:00 (CET)

A Strand 2b felhívással kapcsolatosan az EISMEA 2023. január 19-én online információs napot szervez, melyre ide kattintva  regisztrálhatnak az érdeklődők.

Utolsó módosítás: 2022. december 21.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?