Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Megjelent az MI, Adat és Robotika Partnerség stratégiai kutatási és innovációs terve
MI, Adat és Robotika Partnerség stratégiai kutatási és innovációs terve
2023. június 21.
Módosítás: 2023. június 21.
Olvasási idő: 1 perc

Az európai Mesterséges Intelligencia, Adat és Robotika partnerség (AI, Data and Robotics Association - ADRA) publikálta legújabb stratégiai kutatási és innovációs tervét  Vision 2030: Strategic orientation towards AI, Data, Robotics 2025-2027 címmel.

A stratégiai anyag első része a mesterséges intelligencia, adatok és robotika területén felmerülő globális kihívásokat tárgyalja. Ezek a kihívások magukban foglalják a mesterséges intelligencia etikai és társadalmi következményeit, az adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos aggodalmakat, valamint a felelős és befogadó innováció szükségességét.

Az anyag második része az EU 2025-2027. évi stratégiai tervére vonatkozó javaslatokra összpontosít. Ajánlásokat fogalmaz meg a Horizont Európa és egyéb digitális témákat célzó EUs programok 2025-27-évi munkaprogramjainak tartalmára, valamint az azokban várható pályázati felhívásokra. 

A stratégiai kutatási és innovációs terv ismertetésére az ADRA online információs napot szervez, mely során bemutatásra kerülnek a stratégiai prioritások és a dokumentum ajánlásai.

Dátum, időpont: 2023. június 26., 10.00-12.00
Regisztráció és napirend: az ADRA weboldalán

Utolsó módosítás: 2023. június 21.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?