Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Megnyílt a Szlovén Digitális Központ Ljubljanában
Megnyílt a Szlovén Digitális Központ Ljubljanában
2021. augusztus 10.
Módosítás: 2021. augusztus 10.
Olvasási idő: 2 perc
Zöld átmenet, digitális átalakulás és a fenntartható fejlődés elveinek átvétele – ezek lesznek a szlovén uniós tanácsi elnökség kulcskérdései a következő fél évben. A nemzetközi üzleti és technológiai találkozóknak is teret adó nemrég megnyílt Szlovén Digitális Központ az EU válságban tanúsított ellenálló képességének megerősítését jelölte ki fő célként, olyan eszközökkel, mint a mesterséges intelligencia, az 5G, vagy az ipar 4.0.

Szlovénia uniós elnökségének központi gazdasági eseményeként 2021. július 9-én hivatalosan megnyílt a Szlovén Digitális Központ (Slovenian Digital Center) a BTC City ljubljanai bevásárló- és innovációs központban. A kezdeményezés teret biztosít a vállalkozásoknak innovatív és fejlett technológiai megoldások, termékek, szolgáltatások bemutatásához, valamint az érdeklődőknek előadásokat, képzéseket, konferenciákat, workshopokat, üzleti találkozókat és kapcsolatépítési lehetőséget kínál 2021. december 31-ig. Összesen 80 digitalizációval és zöld átmenettel kapcsolatos témájú rendezvény lebonyolítását tervezik magyar, francia, szlovák, osztrák és japán üzleti delegációk bevonásával. A több mint 200 vállalat technológiai megoldásainak bemutatására lehetőséget biztosító eseménysorozat tartalma 6 tematika köré épül:

Július: Okos városok és közösségek
Augusztus: Fenntartható társadalom és gazdaság
Szeptember: Mesterséges Intelligencia
Október: 5G és kiberbiztonság
November: Digitális átmenet
December: Ipar 4.0 és robotika

Szlovénia egyik kiemelt feladata az EU Tanácsának 2021-es elnöksége alatt az „Európai Unió ellenálló képességének helyreállítása és stratégiai autonómiája” lesz. Szlovénia kiemelte az EU ellenálló képességének megerősítését, mint egyik fő prioritását. A kiemelt feladatok kulcskérdései a zöld átmenetre és a digitális átalakulás gazdasági intézkedéseire (különösen a kis- és közepes vállalkozásoknál), a fenntartható fejlődés elveinek a meglévő üzleti modellekbe való beépítésére vonatkoznak. A szlovén Gazdasági Fejlesztési és Technológiai Minisztérium Nemzetközi, Vállalkozási és Technológiai Igazgatósága úgy döntött, hogy megvalósítja a Szlovén Digitális Központ – ’TECHNOLOGY FOR THE PEOPLE’ projektet.

A Digitális Központ tevékenysége virtuálisan is elérhető lesz a nemzetközi kapcsolatok építése érdekében. További információk a központról a következő linken találhatók: https://dihslovenia.si/en/eu-2021

Szlovén Digitális Központ

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 10.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?