Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Már lehet nevezni a „Minőség-Innováció 2019” nemzetközi pályázat hazai fordulójára
2019. június 04.
Módosítás: 2019. június 04.
Olvasási idő: 1 perc
Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett „Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba. A verseny hazai fordulóját a European Organization for Quality Magyar Nemzeti Bizottság (EOQ MNB) Egyesület szervezi. Az általa kiválasztott Nemzeti Díjnyertes projektek vehetnek részt – saját döntésük szerint – a verseny nemzetközi fordulóján.

Finnország 2007-ben útjára indított kezdeményezésének célja az innovációs eredmények nemzetközi elismertetése, a résztvevők versenyképességének növelése. A magyar pályázók ebben évek óta kiemelkedően sikeresek: 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban két-két, 2017-ben pedig egy hazai pályázat nyert díjat a nemzetközi zsűritől. Az NKFI Hivatal által támogatott „Minőség-Innováció 2018” pályázat újabb sikereket hozott a hazai versenyzőknek, hiszen a hét Nemzeti Díjnyertes közül hat elnyerte a Finn Minőségügyi Szervezet elismerő oklevelét.

„Minőség-Innováció 2019” címmel az EOQ MNB Egyesület ebben az évben is meghirdeti a pályázatot, a verseny finn koordinátorával együttműködve. Pályázni a következő kategóriákban lehet:

  • Nagyvállalatok
  • Kis- és középvállalkozások
  • Mikro- és startup vállalkozások
  • Közszféra és non-profit szervezetek
  • Oktatási szférában működő intézmények
  • Egészségügyi szférában működő szervezetek
  • Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk (bármely kategóriában)
  • Potenciális innovációk (bármely kategóriában)

A pályázatok beadási határideje: 2019. szeptember 10.

A kategóriánkénti első helyezetteket (Nemzeti Díjnyerteseket) az EOQ MNB Egyesület a pályázók közreműködésével a nemzetközi zsűri elé terjeszti. A nemzeti díjkiosztóra 2019 novemberében Budapesten, a nemzetközi díjkiosztó gálára pedig 2019. február 5-6-án Tel-Avivban kerül sor.

A pályázatról és a nevezésről további információ az EOQ MNB Egyesület weboldalán érhető el.

Utolsó módosítás: 2019. június 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?