Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Nobel-díj átadási ünnepség
Nobel-díj átadási ünnepség
2023. július 06.
Módosítás: 2023. július 06.
Olvasási idő: 2 perc
A Magyar Innovációs Szövetség megrendezte a válogatót a Nobel-díj átadási ünnepségre, melyre a világ különböző országaiból maximum 25 fiatal kvalifikálhatja magát

A Magyar Innovációs Szövetség, mint a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselője 2001 óta minden évben delegálhat egy fiatal magyar kutatót a Nobel-díj átadási ünnepségre és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra.

Gondos mérlegelés és hat tehetséges fiatal kutatóval folytatott interjú után a MISZ által kinevezett hat zsűritag döntött az idei résztvevő személyéről a Kutató Diákokért Alapítvány szakmai segítségével. A zsűri tagjai a következő elismert szakemberek voltak:

  • Dr. Kroó Norbert, akadémikus, Magyar Tudományos Akadémia
  • Dr. Madarász Emília, kutatócsoport-vezető, Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet
  • Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke
  • Dr. Jakab László, az OTIO zsűrielnöke, a MISZ ügyvezető igazgatója
  • Ivánka Gábor, MAFITUD elnök
  • Mészáros Botond, a 2022. évi SIYSS magyar résztvevője

A döntés értelmében a 2023 decemberében megrendezendő 42. Stockholm International Youth Science Seminar magyar résztvevője Viczián Dániel, a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia III. díjasa, „Antioxidáns hatású enzimutánzó nanokompozitok előállítása” c. munkájával. Dániel a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja.

A SIYSS egyedülálló lehetőséget biztosít fiatal kutatók számára, hogy bemutathassák innovatív kutatásaikat, valamint inspiráló beszélgetéseket folytathassanak Nobel-díjasokkal és kortársaikkal. Ez az esemény nem csak nemzetközi együttműködésekre ösztönöz, hanem hatalmas lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy kibővítsék látókörüket és hozzájáruljanak a magyar tudományos élet fejlődéséhez.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség

Utolsó módosítás: 2023. július 06.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?