Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Országos Tudományos és Innovációs Olimpiát népszerűsítő videó
Országos Tudományos és Innovációs Olimpiát népszerűsítő videó
2022. november 15.
Módosítás: 2022. november 15.
Olvasási idő: 2 perc
2022. október 14-én felkerült a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia népszerűsítő videója a MISZ hivatalos Youtube csatornájára.

A kisfilm Marczis Katalin Blankának, Prill Gábornak, Sisa Lászlónak, a NYSZC Bánki Donát Műszaki Technikum diákjainak, Zsigó Miklós felkészítő tanáruknak, Juhász Ferenc iskola igazgatónak, valamint Gurbánné Papp Máriának, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgató asszonyának közreműködésével készült.

A HandExo projekt fiataljai (Prill Gáborral és Sisa László) a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen II. díjban részesültek..

A videó megtekinthető a következő linken

A Magyar Innovációs Szövetség a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kiemelt támogatásával, valamint a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságának szakmai közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával meghirdette sorrendben a 32., de ebben a formában az első Országos Tudományos és Innovációs Olimpiát.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpián 14-19 éves középiskolások indulhatnak önálló projekttel határon innen és túl. 2022. november 28-ig lehet a kidolgozandó vagy megoldandó természettudományi, matematikai, környezetvédelmi ötlet, feladat legfeljebb kétoldalas vázlatával nevezni. Az első fordulóból továbbjutóknak 2022. április 3-ig lesz lehetőségük a projekt részletes kidolgozására. A zsűri értékelésének szempontjai: a téma megközelítésének eredetisége, a kidolgozás alapossága, tudományos értéke; számít az önálló munka, az írásos anyag, ill. a műszaki alkotás vagy modell színvonala, az eredmények világos értelmezése.

A 2022-23 évre meghirdetett OTIO első 3 helyezettje (összesen 10 pályázó) 200.000 – 500.000 Ft, míg a további 10-15 kiemelt dicséretes pályázó 100.000 Ft jutalomra lesz jogosult, valamint különdíjat kap majd a legsikeresebb határon túli fiatal is. Az Olimpián legeredményesebben szereplő 8-10 iskola 800.000 – 1 millió Ft támogatásban, a legeredményesebb tanárok 600-800 ezer Ft egyszeri elismerésben részesülnek. Emellett az 1-3. helyezettek 100 többletpontot kapnak a felvételi eljárás folyamán.

OTIO hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/innovaciosolimpia/
OTIO hivatalos Instagram oldala: https://www.instagram.com/otio_innovaciosolimpia/
Közösségimédia-felületekre optimalizált, rövidebb videó elérhető az alábbi linken:
https://www.youtube.com/shorts/UlSTSzlpbXQ

Utolsó módosítás: 2022. november 15.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?