Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Pályázati lehetőség a CERIC-ERIC európai kutatási infrastruktúra berendezéseinek használatára
2020. február 11.
Módosítás: 2020. február 11.
Olvasási idő: 2 perc
A Central European Research Infrastructure Consortium (CERIC)-ERIC pályázatot hirdetett összesen több mint 50, multidiszciplináris (az anyagtudományok, a bioanyagok és nanotechnológia területén) kutatási célokat szolgáló, kiegészítő berendezésének, továbbá két támogató kutatólaboratóriumának használatára.

A világ bármely részéről érkező kutatók alábbi linken pályázhatnak: https://vuo.elettra.trieste.it/pls/vuo/guest.startup

A hozzáférés feltétele az eredmények publikálása és előzetes jóváhagyás a CERIC-ERIC felelős testülete által. Pályázatonként két felhasználó utazása támogatható.

Új elem jelen pályázati felhívásban, hogy a konzorcium várja a pályázatokat a Budapesti Neutron Központ (BNC), valamint a krakkói (Lengyelország) Jagelló Egyetem SOLARIS Nemzeti Szinkrotron-sugárzási Központ valamennyi, a CERIC-ERIC kutatásokat szolgáló berendezésének használatára és nyalábidejére. A nyalábidők igényléséről a BNC következő honlapján tájékozódhatnak: https://www.bnc.hu/?q=beam_time_app.

A ljubljanai (Szlovénia) partnerintézményben (NMR spektrométerek) a jelenleg zajló műszaki felújítás miatt csak korlátozott nyalábidő biztosított.

A következő országokból érkező kutatók az európai uniós (Horizont 2020) ACCELERATE program keretében pályázhatnak, amelyben ingyenes, személyre szabott projektmenedzsment-támogatás is igényelhető: Albánia, Belarusz, Bosznia- Hercegovina, Bulgária, Észtország, Észak-Macedónia, Lettország, Litvánia, Montenegró, Moldova, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna.
Bővebb információ a lehetőségről: https://www.ceric-eric.eu/users/open-access/#anchor-2.

Jelentkezési határidők:

  • 2020. március 2., 17:00 CET: előzetes értékelés
  • 2020. március 31., 17:00 CET: kizárólag szakértői szintű felhasználóknak ajánlott, akik valamennyi, szükséges technika birtokában vannak. Utóbbiakat az Open Access Offer tartalmazza, méghozzá tagállami bontásban.

További információ:
https://www.ceric-eric.eu/users/call-for-proposals/ vagy a CREIC-ERIC központi e-mail címén: useroffice@ceric-eric.eu.
https://www.ceric-eric.eu/2020/01/28/ceric-call-for-proposals-now-open-2/

Utolsó módosítás: 2020. február 11.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?