Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Elérhetővé váltak a Regionális Innovációs Völgyek kezdeményezéshez kapcsolódó I3 és Horizont Európa pályázati felhívások
Regionális Innovációs Völgyek pályázati felhívások
2023. május 19.
Módosítás: 2023. május 19.
Olvasási idő: 2 perc
Az Európai Bizottság 2023. május 17-én jelentette meg a Regionális Innovációs Völgyek létrehozását támogató, az Interregionális Innovációs Beruházási Eszköz (I3) és a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram - Európai Innovációs Ökoszisztémák (EIE) programrészéből finanszírozandó, egymást kiegészítő pályázati felhívásait.

Az Új Európai Innovációs Menetrenddel összhangban a  Regionális Innovációs Völgyek (RIV)  célja kulcsfontosságú uniós prioritásokat támogató összekapcsolt regionális innovációs völgyek létrehozása az Európai Unió területén, elsődlegesen az alacsonyabb innovációs teljesítményű régiók bevonásával, azok regionális erősségeire, illetve intelligens szakosodási stratégiájukban meghatározott területekre építve.

A RIV-ek létrehozására összesen 122 millió eurót különített el az Európai Bizottság a Horizont Európa (Európai Innovációs Ökoszisztémák – 60 millió EUR) és az Európai Regionális Fejlesztési Alap (Interregionális Innovációs Beruházási (I3) Eszköz – 62 millió EUR) keretében.

Az egymást kiegészítő felhívásokra 2023. május 17-től egészen október 17-ig lehet jelentkezni. A pályázati felhívások konkrét célkitűzésiről bővebb információk az alábbi oldalakon érhetők el.

Az egyes felhívásokhoz kapcsolódó pályázati dokumentumok a fenti linkekről, illetve közvetlenül az EU Funding and Tenders Portalon érhetők el. 

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők és potenciális pályázók figyelmét, hogy az I3 konstrukció Strand 1 és Strand 2a ága tekintetében a korábbi felhívások gyakorlatával megegyező módon kötelező a pályázati anyaghoz csatolni a tervezett beruházás nemzeti intelligens szakosodási prioritásokhoz való illeszkedését alátámasztó támogató nyilatkozat beszerzése. Ezen nyilatkozatot továbbra is az NKFI Hivatal, mint nemzeti intelligens szakosodási szerv (S3 body) S3 Projektirodája állítja ki a magyarországi projekt partnerek számára. A szükséges formanyomtatvány (Endorsement letter) a pályázati dokumentáció részét képezi, melyeket kitöltve kérjük, hogy az nkfihivatal@nkfih.gov.hu és az s3magyarorszag@nkfih.gov.hu címekre szíveskedjenek megküldeni.

Figyelmükbe ajánljuk továbbá, hogy a pályázatok lebonyolítását végző EISMEA végrehajtó ügynökség a potenciális jelentkezőknek szóló online tájékoztató napot szervez 2023. május 25-én, 9:30-12:00 között, melyre ide kattintva tudnak regisztrálni.

Utolsó módosítás: 2023. május 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?