Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj pályázati felhívás
Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj pályázati felhívás
2022. március 28.
Módosítás: 2022. március 28.
Olvasási idő: 1 perc
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság honlapján közzétették az UNESCO Selyemutak Program keretében a Kínai UNESCO Nemzeti Bizottság támogatásával megvalósuló „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz” elnevezésű kezdeményezés második pályázati felhívását.

A támogatással a fiatal kutatókat kívánják ösztönözni a selyemutak közös örökségének további tanulmányozására. A felhívásra minden országból pályázhatnak posztgraduális kutatók, akik a jelentkezés időpontjában 35 évesek, vagy annál fiatalabbak.

A kutatási területek széles köre támogatható, beleértve a multidiszciplináris és többdimenziós javaslatokat, amelyek nem korlátozódnak egy adott régióra vagy kronológiára. A javasolt kutatás kiterjedhet a selyemutak közös örökségéhez kapcsolódó számos téma bármelyikére. Példaként említhető a tudomány és technológia, vallás és spiritualitás, nyelv és irodalom, művészetek és zene, hagyományos sportok és játékok, gazdaság és kereskedelem, stb.

A közvetlenül az UNESCO-nak benyújtandó pályázat határideje: 2022. május 31.

Utolsó módosítás: 2022. március 28.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?