Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
TKP 2020: szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE
Szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE
2022. május 25.
Módosítás: 2022. május 25.
Olvasási idő: 1 perc
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektoraa Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretébenpályázatot hirdetszabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására. A pályázat célja az NKE alaptevékenységéhez köthető szellemi alkotótevékenység ösztönzése, az innovációs produktivitás növelése, továbbá az elért tudományos és technológiai eredmények társadalmi és gazdasági hasznosítása.

Pályázni csak szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldásokkal, vagy a későbbiekben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotásokkal lehet, amelyek az NKE szempontjából nem minősülnek szolgálati vagy alkalmazotti találmánynak. A későbbiekben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások körébe a következők tartoznak: találmányok, használati minták, formatervezési minták (dizájnok), növényfajták, különböző árujelzők (védjegyek és földrajzi árujelzők).

Pályázat benyújtására jogosult minden természetes vagy jogi személy, aki a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek megfelelő szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldás, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotás rendelkezési jogosultja. A benyújtott pályázatokat egy kifejezetten erre a célra létrehozott, az NKE rektora által felkért bírálóbizottság értékeli.

A rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 10 millió forint. (A támogatható pályázatok száma előre nem meghatározott, az egyedi adásvételi szerződésekben rögzített összegektől függ.)

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. augusztus 5.

A pályázatok szakmai értékelésének határideje: 2022. szeptember 5.

Pályázati dokumentumok: https://iti.uni-nke.hu/szabadalomvasarlasi-palyazat/palyazati-dokumentumok

Utolsó módosítás: 2022. május 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?