Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Újabb fiatal műszaki tehetség Magyarországon
Újabb fiatal műszaki tehetség Magyarországon
2020. február 13.
Módosítás: 2020. február 13.
Olvasási idő: 1 perc

A Magyar Mérnökakadémia jubileumi közgyűlése 2020. február 6-án ünnepelte megalapításának 30. évfordulóját. A testület létrehozását a rendszerváltás első napjaitól szorgalmazták a nagy múltú európai és amerikai társszervezetek.

A testület negyvenkét mérnökkiválóság elköteleződésével, Rubik Ernő és Ginsztler János professzorok irányításával alakult meg 1990 januárjában.

Dr. Birkner Zoltán, az NKFI Hivatal elnöke hazánk 2021-2030 közötti K+F+I stratégiájának tervét bemutatva a tudástermelés, az ismeretek áramoltatása és az új eredmények hasznosítása terén szükséges előrelépés kulcselemeiről adott áttekintést. A közgyűlésen megválasztott Bendzsel Miklós elnök és Szöllősi-Nagy András alelnök a Mérnökakadémia technológiapolitikai és jövőtervezési szerepét, a hivatásuk megbecsültségének fontosságát emelték ki.

A fiatal műszaki tehetségek támogatása a Mérnökakadémia állandó vállalása volt az elmúlt három évtizedben. A jubileumhoz illeszkedve első alkalommal került átadásra a neves korábbi elnökük, Michelberger Pál emlékére az MMA által alapított Michelberger Mesterdíj, amely az eredményes mérnöki mester-tanítvány kapcsolatot hivatott pályázati kiválasztás útján elismerni. A díjakat Benedek Csaba, a SZTAKI csoportvezető kutatómérnöke dinamikus környezet gépi érzékelésére és értékelésére szolgáló eljárások kidolgozásáért, valamint mentora, Szirányi Tamás, a BME egyetemi tanára vette át Dr. Birkner Zoltántól és Takács Jánostól, az MMA főtitkárjától.

Magyar Mérnökakadémia jubileumi közgyűlése - 2020. február 6.
A Magyar Mérnökakadémia jubileumi közgyűlése 2020. február 6-án ünnepelte megalapításának 30. évfordulóját.
Utolsó módosítás: 2020. február 13.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?