Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Újra lehet jelentkezni az egyetemi szintű kutatási és innovációs szakképzésre
Újra lehet jelentkezni kutatási és innovációs szakképzésére
2023. július 04.
Módosítás: 2023. július 04.
Olvasási idő: 1 perc
Szeptemberben új évfolyam indul két hazai egyetem kutatási és innovációs menedzserképzésén. A Budapesti Corvinus Egyetemen már megnyílt, a Pannon Egyetemen pedig hamarosan megnyílik a jelentkezés. A vállalati igényekre fókuszáló, ezért a munkaerőpiacon is keresett végzettség naprakész ismeretekkel gazdagítja az államigazgatásban, az egyetemeken és az üzleti szférában kutatás-fejlesztési és innovációs projektekkel foglalkozó munkatársakat.

A program célja mindkét egyetemen olyan szakemberek képzése, akik rendelkeznek a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek menedzseléséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel, készségekkel, képesek a kutatási és innovációs területen működő szervezetek fejlesztési projektjeinek magas színvonalú tervezésére, előkészítésére, megvalósítására, valamint az eredmények fenntartásához szükséges tevékenységek ellátására, emellett képesek tudományos kutatómunkára és felkészültek a doktori képzésben való részvételre is.

A képzés célul tűzi ki továbbá, hogy az intézményi és a vállalati környezet metszéspontjában megvalósuló kutatás-fejlesztési és innovációs projektek menedzseléséhez szükséges átfogó és interdiszciplináris (szakpolitikai, jogi, intézményi, innováció és projektmenedzsment) elméleti és módszertani ismereteket nyújtson, nagy hangsúly fektetve a nemzetközi környezetben, intézményközi hálózatokban való sikeres működéshez szükséges képességek megszerzésére.

A két féléves képzés végén a hallgatók – alapdiplomájuktól függően – kutatási és innovációs menedzser, illetve kutatási és innovációs szakközgazdász végzettséget szereznek.

További információk a képzésről és a jelentkezésről a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem honlapján érhetők el

Utolsó módosítás: 2023. július 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?