Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
UNESCO - Al Fozan Nemzetközi Díj – első pályázati felhívás
UNESCO - Al Fozan Nemzetközi Díj
2022. július 18.
Módosítás: 2022. július 18.
Olvasási idő: 2 perc
UNESCO-Al Fozan Nemzetközi Díj a tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) terület fiatal tudósainak támogatásáért. Az első alkalommal meghirdetett díjra kétévente lehet majd jelölést benyújtani. Minden alkalommal összesen öt tehetséges fiatal részesül majd elismerésben az UNESCO öt földrajzi régiójából.

Az UNESCO-Al Fozan Díjat olyan személyek kaphatják, akik elősegítették a STEM-területek előrehaladását az oktatásban, a kutatásban vagy valamely, a társadalmi fejlődést szolgáló nemzetközi együttműködésben. Fontos szempont, hogy a pályázóknak a díjra való jelentkezés időpontjában 40 évesnél fiatalabbnak kell lenniük, illetve aktív tevékenységet kell folytatniuk valamely STEM területen.

Az elismerés egyénenként 50.000 USD pénzjutalommal jár, mellyel egyidejűleg egy oklevelet és egy érmet is kapnak a díjazottak.

A díjra önjelölés nem lehetséges. A díjra való jelölésre jogosultak köre:

  • tagállamok a nemzeti bizottságaikon keresztül;
  • az UNESCO-val hivatalos partnerségben lévő, a díj területén tevékenységet folytató nem-kormányzati szervezetek;
  • UNESCO-tanszékek;
  • 2-es kategóriájú UNESCO-központok;
  • nemzetközi tudományos szervezetek;
  • egyetemek vezetői.

Minden jelölő legfeljebb három jelölést nyújthat be.

A pályázás menet

Kizárólag a https://unescoalfozanprize.org/ online platformon keresztül lehetséges pályázatot beküldeni. A pályázó az online platformon keresztül létrehoz egy saját fiókot és feltölti pályázatát.

A jelölést valamely jelölésre jogosult szervezet/intézmény nyújtja be. A jelölés benyújtásához szükség lesz arra az azonosítóra, amelyet a pályázó az online platformon keresztül megkapott.

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságon keresztül három jelölés benyújtása lehetséges. Az UMNB-n keresztül benyújtandó jelölések esetében kérjük, hogy a pályázók 2022. október 14-ig végezzék el az online felületen történő jelentkezést, valamint ezzel egyidejűleg küldjék meg az info@unesco.hu e-mail címre a kapott azonosítót és a kiírás szerint elkészített angol nyelvű pályázati dokumentációjukat. Ezt követően az UMNB elnöke javaslatot tesz a kulturális és innovációs miniszter részére azokra a személyekre, akiknek támogatja a jelölését.

A jelölési határidő a párizsi UNESCO-központ felé: 2022. november 15.

A felhívás letöltése: UNESCO-Al Fozan Nemzetközi Díj – első pályázati felhívás PDF (326 KB)

Utolsó módosítás: 2022. július 18.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?