Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Egyetemi ötletek juthatnak milliós befektetéshez
Egyetemi ötletek juthatnak milliós befektetéshez
2018. március 06.
Módosítás: 2018. március 06.
Olvasási idő: 3 perc
Az Enterprise Hungary a Hiventures szakmai együttműködésében szervezi meg a Startup Campus régiós egyetemi ötletversenyt. Az egyedülálló, egyetemeket, piaci szereplőket és befektetőket összekötő programba 10 országból várják a jelentkezéseket. A győztes startup ötlet 150 millió forintos befektetési ajánlatot kaphat.

A kezdeményezés célja felfedezhetővé tenni az egyetemi innovatív ötleteket, ösztönözni a vállalkozás alapítást, elősegíteni az egyetemen születő innovatív ötletek piacra lépését és a régiós összefogást. A Startup Campus University továbbá teret kíván biztosítani a nagyvállalatok, egyetemek és befektetők szorosabb együttműködésének.

“A gazdasági versenyképesség egyik kulcsa, hogy milyen mértékben tudjuk kiaknázni a hazai és régiós egyetemek, illetve hallgatók innovációit és ezeket az ötleteket piacra juttatni. Jelenleg minden feltétel adott egy sikeres vállalkozás elindításához, nincs más dolgunk, mint ezeket az ötleteket felfedezhetővé tenni.” - mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

A versenyre a hazai egyetemisták mellett az alábbi országok egyetemeiről jelentkezhetnek az innovatív ötlettel fiatalok: Horvátország, Ausztria, Románia, Ukrajna, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szerbia.

A szervezők a programba vállalkozói ötlettel és hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistákat, hallgatói csapatokat várnak, akiket a kiválasztási folyamat során egy szakértő zsűri véleményez.  Az online jelentkezést követően a szakmai zsűri által kiválasztott 16 hallgatói csapat, egy 2 napos felkészítésen (bootcamp-en) vehet részt Budapesten, amely során szakmai mentorokkal építhetik fel üzleti stratégiájukat és készülhetnek fel a befektetők előtti bemutatkozásra.

A felkészítést követően a döntőbe jutott 8 csapat egy lépéssel közelebb kerülhet a Hiventures 9 milliós inkubációs befektetési lehetőségéhez, illetve részt vehetnek a Startup Campus nyári inkubációs programjában. A győztes csapatnak a nemzetközi befektetőkből álló zsűri döntése alapján 150 millió forintig terjedő befektetés kerül felajánlásra. A döntőre 2018.május 24-25-én, a bécsi Pioneers startup esemény részeként kerül sor.

„A Zyntern.com alapítóiban már az egyetemi évek alatt megfogalmazódott az ötlet, ami ma több ezer fiatalnak és sok száz munkaadónak segít egyedülálló módon egymásra találni. A Startup Campus egy remek lehetőség, hogy más fiatalok ötleteiből is valóság legyen. Hiánypótló kezdeményezés, mert kifejezetten diákoknak ad lehetőséget, hogy az egyetemi évek alatt ismerkedjenek a startup világgal és a legjobbaknak anyagi támogatást is biztosít az elinduláshoz. Egy ilyen programot mellé örömmel csatlakozunk együttműködő partnerként.” – tette hozzá Megyeri Mirtill, a Zyntern társalapítója.

A Startup Campus University – Innovative Idea Battle fővédnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.
A program hivatalos nyelve az angol.

A program beharangozó videója: https://www.youtube.com/watch?v=WffeAGLYlUo

Jelentkezés: http://startupcampus.hu/scu/
Jelentkezési határidő: 2018. március 31.

Kapcsolat: Dömötör Tekla – domotor.tekla@enterprisehungary.hu / +36205303243

Partnerek: Pioneers, Hiventures, EH Invest, Zyntern, InCube, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A Startup Campus programról

Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával indította el a Startup Campus egyetemi inkubációs programot, mellyel olyan „innovációs ötlet és startup felhordó rendszert” kíván felállítani, amely képes felszínre hozni a hazai egyetemek hallgatóinak, kutatóinak mindeddig kihasználatlan innovációs képességét és hatékony eszközökkel támogatni KFI projektjeik üzleti hasznosítását. Az egyetemi inkubációs programból indult Startup Campus az évek során két pillérré nőtte ki magát.

A Startup Campus két fő pillére:

  1. Egyetemi Inkubációs Program: A felsőoktatásban születő, innovatív ötletek piacra jutásának ösztönzése, mely hosszú távon biztosítja a hazai egyetemek innovatív projektjeinek felhordását és képes felszínre hozni a hallgatók, kutatók kihasználatlan innovációs képességét.
  2. Soft Landing Program: A Startup Campus Soft Landing Programja magyar és közép-kelet-európai startup vállalkozások számára nyújt bemutatkozási, kapcsolatépítési és befektetés szerzési lehetőséget nemzetközi színtéren. A program segítségével a vállalkozások könnyebben találhatják meg az utat globális piacra lépés felé.
Utolsó módosítás: 2018. március 06.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?