Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
EPIC: új kiválósági együttműködés az innováció szolgálatában
EPIC: új kiválósági együttműködés az innováció szolgálatában
2018. május 25.
Módosítás: 2018. június 25.
Olvasási idő: 2 perc
Nemzetközileg elismert kutatási és fejlesztési eredmények ipari átültetése a kiberfizikai gyártás és logisztika területén, valamint ezzel összhangban az ipari digitalizáció és az Ipar 4.0 regionális központjának kialakítása – ez a célja annak a projektnek, amely a Fraunhofer Társaság hátterét biztosítja. A német innovációs cég magyar partnerével, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetével innovációs napot rendezett, amelyen átadták az újonnan megalapított EPIC InnoLabs Nonprofit Kft. irodaegyüttesét is.

Az innovációs napon adták át ünnepélyes keretek között a Fraunhofer Társaság és az MTA SZTAKI által újonnan létrehozott EPIC InnoLabs Nonprofit Kft. irodaegyüttesét. Az innovációs cég hátterét biztosító EPIC kiválósági központ projektjének (Centre of Excellence in Production Informatics and Control) fő célja a partnerek által elért, nemzetközileg elismert kutatási és fejlesztési eredmények ipari átültetése a kiberfizikai gyártás és logisztika területén, valamint ezzel összhangban az ipari digitalizáció és az Ipar 4.0 regionális központjának kialakítása. 

 

EPIC megnyitó
szalagot Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója, Reimund Neugebauer, a Fraunhofer Társaság elnöke, Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke és Bokor József, az MTA alelnöke vágja át
     (fotó: MTA / Szigeti Tamás)
 

 

Az EPIC projekt költségvetése az uniós forrás mellett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott hazai költségvetési támogatással, valamint a konzorciumi tagok hozzájárulásával összesen mintegy 22 millió euró, futamideje hét év. „Meggyőződésünk, hogy az EPIC InnoLabs Nonprofit Kft. ragyogó jövő előtt áll – mondta Monostori László. – A Fraunhofer Társaság és az MTA SZTAKI egymást kiegészítő tudása és portfóliója, a hazánkban és a tágabb régióban a magas szintű fejlesztési és szolgáltatási tevékenység iránti igény együttesen kiváló alapot biztosít közös vállalkozásunknak, mely jelentős mértékben képes hozzájárulni az európai innovációs folyamatokhoz és a kiválósági szint növeléséhez.”

 

Forrás: mta.hu

Utolsó módosítás: 2018. június 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?