Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
2018-as ESA Technológia Transzfer és Üzleti Inkubációs pályázatok Magyarországon
2018. szeptember 14.
Módosítás: 2018. október 12.
Olvasási idő: 1 perc
Magyarország belépésével 2016-ban új taggal bővült az Európai Űrügynökség Technológia Transzfer hálózata, amely egész Európában azon dolgozik, hogy az űrtechnológia fejlesztéseit más, nem űripari területeken, így a mindennapi életben is hasznosíthassuk. 2016. december 6-án megnyílt Magyarországon az ESA Technológia Transzfer Irodája (angolul National Technology Transfer Initiative, NTTI), 2018. július 2-án pedig megnyitott ESA Üzleti Inkubátorháza (angolul Business Incubation Centre, ESA BIC Hungary) is.

Ez az inkubátorház egyben a Magyar Tudományos Akadémia Üzleti Inkubátorháza is. A két intézmény egy helyen működik, így a még ötlet fázisban lévő projektek egy helyen kaphatnak segítséget a megfelelő űrtechnológia keresésétől a piacra lépésig.

 

Demonstrator Call

Az ESA tagállamokban az űrtechnológiák használatának előmozdítására irányuló erőfeszítések részeként Magyarországon 2018-ban ismételten megnyílt a Demonstrációs projekteket támogató pályázati felhívás (továbbiakban: Demonstrator Call) elnevezésű pályázati felhívás.

Az ESA magyarországi irodája által kiírt pályázat célja, hogy olyan projekteket támogassanak, amelyek űrtechnológiát kívánnak alkalmazni földi termék vagy szolgáltatás létrehozására, nyújtására.

A pályázattal kapcsolatos felhívás részletei: https://wigner.mta.hu/esa_ntti/hu/open-call

A pályázati anyagok beadási határideje 2018. november 30. (déli 12 óra).

 

ESA BIC pályázat

Az Európai Űrügynökség 2018. július 2-án megnyitott magyarországi Üzleti Inkubátorháza (ESA BIC Hungary) is meghirdette éves pályázatát, amelyre olyan ötletgazdák és maximum 5 éves cégek jelentkezését várják, amelyek szintén űrtechnológiát kívánnak földi termékükbe beépíteni vagy szolgáltatásuk nyújtásához felhasználni és tőkebefektetést is igényelnek.

A pályázattal kapcsolatos információkat az alábbi linken lehet elérni: https://wigner.mta.hu/esa_bic/hu/open-call

A pályázatok beadása folyamatos, értékelés a 2018. november 19. déli 12 óráig beérkezett pályázatok körében történik.

 

A pályázati anyagokat mindkét esetben az esa-info@wigner.mta.hu címre várják.

Utolsó módosítás: 2018. október 12.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?