Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
ESFRI ROADMAP 2018 - Együttműködő és fenntartható kutatási infrastruktúra ökoszisztéma az európai versenyképességért
2018. szeptember 24.
Módosítás: 2018. szeptember 24.
Olvasási idő: 1 perc
2018. szeptember 11-én, az osztrák soros elnökség rendezvényeként került bemutatásra Bécsben a Kutatási Infrastruktúrák Európai Stratégiai Fórumának (ESFRI, Forum) ötödik stratégiai jelentése és a kutatási infrastruktúra Roadmap 2018 dokumentum.

A 2018-as ütemterv 37 hosszú távú elköteleződésnek minősülő Landmarkot és 18 Projektet mutat be a tudomány valamennyi területéről. A Projektek között szerepel 6 új infrastruktúra is az Energia, a Környezet, az Egészség és élelmiszer, valamint a Szociális és kulturális innovációs területén.

Egy átfogó elemzés mutatja be azokat a legfontosabb kutatási infrastruktúrákat és összefüggéseiket, amelyek az európai kutatók és fejlesztők számára elérhetőek a kutatás valamennyi területén.

A Roadmap 2018 összeállításába az állandó és ad hoc munkacsoportok, a Forum és az Európai Bizottság több mint 250 szakértője vett részt, hogy az európai versenyképesség maximálása érdekében segítsék és inspirálják a tudománypolitikát egy kollektív európai kutatási infrastruktúra vízió megteremtésére.

A rendezvény egy olyan eseménysorozat része volt, amelyet az Európai Unió Tanács osztrák elnökségének programjaként a Szövetségi Oktatási, Tudományos és Kutatási Minisztérium szervezett, szoros együttműködésben az ESFRI-vel és az Európai Bizottsággal.

További információ: www.ec.europa.eu/research/esfri or www.esfri.eu

A Roadmap 2018 dokumentum letölthető a roadmap2018.esfri.eu honlapról.

Twitter: #ESFRI2018Roadmap

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 24.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?