Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Az Európai Unió Tanácsa Bolgár Elnökségének Stratégiai Konferenciája
Az Európai Unió Tanácsa Bolgár Elnökségének Stratégiai Konferenciája
2018. január 25.
Módosítás: 2018. január 25.
Olvasási idő: 2 perc
2. FOOD 2030 Magas szintű rendezvény „Kutatás és innováció az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén – Élelmezési rendszereink átalakítása” 2018. június 14-15., Bulgária, Plovdiv, Mezőgazdasági Egyetem

Az Európai Unió Tanácsának bolgár elnöksége stratégiai konferenciát szervez kutatás és fejlesztés (K+F) témakörben, mint a fenntartható élelmezési rendszerek átalakításának motorja. Ez az átalakítás új szemléletet kíván a tudomány, kutatás és fejlesztés területén is, amely az élelmezési rendszert a középpontba állítja. A rendszerszintű szemlélet, ahogy azt a FOOD 2030 nevezi (http://ec.europa.eu/research/bioeconomy/index.cfm?pg=policy&lib=food2030) kapcsolatot kíván teremteni a szárazföld és a tenger között, össze kívánja kötni a termelőket a fogyasztókkal és fordítva, annak érdekében, hogy négy átfogó célt meg lehessen valósítani: egészséges és fenntartható táplálkozás, éghajlati és környezeti fenntarthatóság, körforgás és erőforrás-hatékonyság, innováció és a közösségek megerősítése.

Az Európai Bizottság a rendezvényen be fogja mutatni a FOOD 2030 folyamat és terv „a holnap táplálkozás és élelmezési rendszerei" irányába tett lépéseit.

A rendezvény lehetőséget biztosít a következő témákban párbeszédek folytatására, visszacsatolások, javaslatok megtételére:

  • Az élelmezési láncok összetettségének megértése, következtetések a K+F terület számára;
  • K+F ökoszisztémák építése és helyi adottságokra alapozott megoldások az élelmezési rendszerek átalakításának támogatására;
  • K+F fejlesztések, beruházások erősítése jobb kormányzás segítségével;
  • Az európai K+F beruházások fokozása, privát befektetések kihasználása és a közfinanszírozással közösen létrehozható szinergiák növelése;
  • Az élelmezési rendszerek átalakításához szükséges K+F tevékenységek azonosítása.

A konferencia során lesznek plenáris ülések előadásokkal, párhuzamos ülések interaktív panelvitákkal, kulturális előadások, kiállítói tér, amely bemutatja az innovatív kutatási kezdeményezéseket, hálózatokat, startupokat és fenntartható élelmezési technológiákat. További kapcsolódó események kerülnek megrendezésre az előző napon, június 13-án.

Az online regisztráció hamarosan megnyílik. További információ várható az eu2018bg.bg oldalon vagy érdeklődését elküldheti a k.mutavchiev@mon.bg  e-mail címre.

Bolgár Elnökségi Csoport

Kapcsolattartó:

Kalin Mutavchiev (Mr.)

Senior expert

“Transnational research initiatives” Department

“Science” Directorate

Ministry of Education and Science

2A, Kniaz Dondukov Blvd., 1000 Sofia

Tel. + 359 2 92 17 691;

       + 359 878 461 653

Email: k.mutavchiev@mon.bg 

Utolsó módosítás: 2018. január 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?