Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Francia TéT projektekhez kapcsolódó ösztöndíj lehetőség
2018. március 05.
Módosítás: 2018. július 02.
Olvasási idő: 2 perc

A Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetsége 5 fő részére egy hónapos franciaországi tartózkodásra szóló tudományos kutatási ösztöndíjat biztosít a BALATON program (francia-magyar TéT együttműködés) keretében zajló projektek felgyorsítása, a tudományos eredmények bővítése érdekében.

A támogatott kutatást Franciaországban egy francia intézményben kell végrehajtaniuk a mesterképzésben résztvevő hallgatóknak, PhD hallgatóknak, post-doc kutatóknak és fiatal (40 éves kor alatti) kutatóknak. A tanulmányutat 2018. július 1. és december 31. között kell megvalósítani.

A franciaországi tartózkodás során a résztvevők az alábbiakra jogosultak:

  • ösztöndíj (795 euró mester és PhD képzésben résztvevő hallgatóknak, 1370 euró fiatal kutatóknak)
  • olcsó szálláslehetőség (kb. 15 euró/nap)
  • egészségbiztosítás

A Magyarország és Franciaország közötti utazási költséget nem finanszírozza a nagykövetség. A francia-magyar kétoldalú egyetemi, tudományos, oktatási és intézményi együttműködési megállapodás alapján a francia kormány magyar ösztöndíjasai általány összeget kapnak az utazáshoz, melyet a Tempus Közalapítvány biztosít. Az erre vonatkozó pályázatot a Tempus Közalapítvány honlapján kell online benyújtani a megadott határidőre az előírt pályázati dokumentáció szerint. Párizs és a vidéki fogadó intézmény közötti utazás költségét a Campus France finanszírozza.

A kutatási projektek kiválasztása az alábbi dokumentumok alapján történik:

  • várható eredmények /perspektívák a Balaton projekt keretében (maximum 1 oldal) (előnyt élveznek a Horizont 2020 programhoz kapcsolódó kutatások)
  • A pályázó önéletrajza CV (1 oldal)
  • A kutatóút programja, a francia fogadó intézmény igazgatójának meghívólevele (1 oldal) 

A fenti dokumentumokat a Budapesti Francia Nagykövetség tudományos együttműködési osztályához kell elküldeni 2018. május 30-ig a következő e-mail címre: s.reymond@inst-france.hu

Utolsó módosítás: 2018. július 02.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?