Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
H2020 pályázói konzultációk egyetemek, kutatóintézetek számára
H2020 pályázói konzultációk egyetemek, kutatóintézetek számára
2015. november 17.
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 2 perc
Az NKFI Hivatal kiemelt célja a hazai szereplők minél nagyobb arányú és minél eredményesebb EU Horizont 2020 szereplésének ösztönzése. Ennek érdekében november 24-én és december 8-án ismét pályázói konzultációkat szervez a Hivatal, ezúttal felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek számára. A férőhelyek korlátozott száma miatt a részvétel továbbra is előzetes regisztrációhoz kötött.

Az intenzív konzultáció a jelenlegi uniós kutatási és innovációs keretprogramon (Horizont 2020) belüli projektek jogi és pénzügyi szabályaival foglalkozik. A rendezvény során külön figyelmet kap az uniós szintű H2020 szabályok mellett, azok hazai jogszabályi környezetben való gyakorlati alkalmazása is.
Így a tájékoztatóra elsősorban az egyetemi, főiskolai és kutatóintézeti pályázati irodák munkatársait várja a Hivatal: azokat az intézményi szakembereket, akik pályázatok adminisztratív előkészítésével és projektmenedzsmenttel foglalkoznak.
A számukra aktuálisan meghirdetett konzultációs alkalmak:

  • felsőoktatási intézmények számára: november 24., 13.00-16.00 óra
  • kutatóintézetek számára: december 8., 13.00-16.00 óra

Helyszín: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet 230-as terem.

A tájékoztató tervezett témái:

  • Az előzetes igények alapján legfontosabbnak ítélt témakörök, azaz a jogi és pénzügyi szabályok részletes bemutatása. 
  • A résztvevők itt gyakorlatorientált áttekintést kapnak arról, milyen szerepkörben vehetnek részt H2020 együttműködési projektek megvalósításában. Megtudhatják, hogyan és milyen költségeket tervezhetnek be egy projekt költségvetésébe, illetve hol szükséges más források bevonása a pályázatba. 
  • Az előadás foglalkozik továbbá azzal is, miképp zajlik egy sikeres projekt tényleges költségeinek elszámolása: milyen dokumentumokat kell megőrizni és milyen beszámolási kötelezettségeknek kell eleget tenni. 
  • A tájékoztató kitér a támogató ellenőrzési jogára, az esetlegesen feltárt szabálytalanságok következményeire, valamint az előző keretprogram (FP7) során lefolytatott auditok leggyakoribb megállapításaira is.

A H2020 pályázatok előkészítésének és benyújtásának lépéseit a valódi elektronikus pályázói felületen keresztül követhetik végig a résztvevők. A program végén biztosított a lehetőség, hogy a résztvevők feltegyék kérdéseiket, vagy megosszák egymással korábbi tapasztalataikat.

ELŐADÁSOK

Kápli Balázs István: Participant Portal

dr. Hollósi Krisztina: Pénzügyi kérdések a H2020 pályázatok kapcsán 

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?