Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Hiventures StartupHER program: fókuszban a jövő magyar vállalkozónői!
2019. március 12.
Módosítás: 2019. március 12.
Olvasási idő: 2 perc
Elindult a Hiventures StartupHER programja, amely a női vállalkozók felkarolását és támogatását tűzte ki célul. A kezdeményezés fontosságát indokolja, hogy Magyarországon rendkívül alacsony a női vezetők és vállalkozók aránya.

A 2019. március 8-án induló programba április 19-ig jelentkezhetnek a startupoknál dolgozó, saját vállalkozást működtető vagy annak beindításán még csak gondolkodó nők, és azok , akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, vagy épp hosszabb szünet után gondolkodnak az újrakezdésen. A jelentkezés egy rövid regisztrációs lap kitöltésével lehetséges a következő linken: https://bit.ly/2H4ccOd  

A beérkezett projektek előszűrése után (a Hiventures nyílt befektetési bizottsági ülésén mutatják be ötleteiket) a szerencséseket májusban a Women Startup Competition szakértői egy ingyenes, kétszer egynapos bootcamp keretein belül vértezik fel mindazokkal az ismeretekkel (például üzleti modell megalkotása, pénzügyi tervezés stb.), amelyek szükségesek a vállalkozási ötletük megvalósításához.

A programban nagy előnyt jelent, hogy a már említett Hiventures inkubációs partnere, a Women Startup Competition idén már a 6. alkalommal szervez Európában kifejezetten női vállalkozásoknak szóló, őket támogató versenysorozatot. Számos mára befutott női startup számára adták ők a kezdő lehetőséget, céljuk, hogy felkutassa és támogassa a potenciális női vállalkozókat.

A Women Startup Competition által oktatott, vagy versenyeztetett startupok 24 százaléka jutott eddig tőkéhez. Ez különösen szép eredménynek számít, hiszen az iparági tapasztalatok szerint az induló vállalkozásoknak mindössze 2,5 százaléka képes sikeres tőkebevonásra. A Women Startup Competition olyan sikeres női startup vállalkozások útnak indításánál segédkezett már, mint a Viddl.hu, a BookrKids vagy a PaperSpokes. Ők mindannyian olyan szintre futtatták fel a későbbiekben a vállalkozásukat, hogy a Hiventurestől is kaptak tőkeinjekciót a további fejlődéshez.

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, európai uniós és saját forrásból, közel 66,1 milliárd forintnyi tőkével segíti a magyar innovatív vállalkozásokat és startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatói a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Bővebb információ: https://www.hiventures.hu/hirek/hiventures-startupher-program-fokuszban-a-jovo-magyar-vallalkozonoi.html

Utolsó módosítás: 2019. március 12.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?