Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Innovációs Radar díj: Idén két magyar jelöltre szavazhatunk
2018. november 06.
Módosítás: 2018. december 04.
Olvasási idő: 1 perc
Idén két magyar fejlesztés is bekerült a legjobb 50 projekt közé az Európai Bizottság egyik legrangosabb innovációs versenyén, az Innovációs Radar díj 2018-as seregszemléjén. A következő két hétben közönségszavazás dönti el, hogy az 50 projekt közül melyek kerülnek be az ICT 2018 konferencia keretében december 4-6. között megrendezendő döntőbe.

Az Európai Bizottság először 2015-ben hirdette meg a versenyt, amely Európa legkiválóbb és legígéretesebb innovátorait mutatja meg a nagyvilágnak. A zsűri az EU Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának pályázatain támogatást nyert fejlesztések közül válogatja ki a versenyzőket.

Az idén az alábbi magyar fejlesztések kerültek a legjobb 50 közé:

  • A NETIS Informatikai Zrt. az ICT4Life projekt keretében alakított ki informatikai platformot a Parkinson-kórban, Alzheimer-kórban vagy más típusú demenciában szenvedő páciensek integrált ellátásának támogatására, életminőségük és önálló otthoni életvitelük javítására, gondozásuk elősegítésére.
  • A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI) a SYMBIO-TIC projekt keretében az ember-robot kollaboráció területén alakított ki a gyártás során alkalmazható új, dinamikus, multimodális kommunikációs rendszert.

A magyar fejlesztésekre a fenti projekthivatkozásokon lehet szavazni, a mind az 50 jelöltet tartalmazó teljes szavazófelület itt érhető el: Innovation Radar Prize 2018.

Utolsó módosítás: 2018. december 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?