Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
A Nemzetközi Génsebészeti és Biotechnológiai Központ (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology, ICGEB) pályázati lehetőségei
2018. április 19.
Módosítás: 2018. április 19.
Olvasási idő: 3 perc
A Nemzetközi Génsebészeti és Biotechnológiai Központ (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology, ICGEB) célja magas színvonalú molekuláris biológiai és biotechnológiai kutatások elősegítése, különös tekintettel a világ iparilag kevésbé fejlett régióinak igényeire.

A szervezetnek jelenleg 63 ország tagja, Magyarország 1987-ben csatlakozott.

Az ICGEB 3 központi laboratóriumot működtet, Triesztben, Delhiben és Fokvárosban 38 különböző állam mintegy 400 kutatóját alkalmazva.

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

Collaborative Research Programme – Research Grants (Kollaboratív Kutatási Program – Kutatási Pályázatok)

Minden évben pályázatot hirdetnek meg olyan projektek finanszírozására, amelyek a fogadó ország szempontjából, valamint regionális szempontból releváns tudományos problémát céloznak meg. A program célja kollaboratív kutatás ösztönzése egy adott ICGEB tagországban, ICGEB központi laboratóriumok együttműködésével, valamint fiatal kutatók képzésének támogatása.

Kutatási projektek a következő témákban pályázhatóak: élettudományok területen folyó alapkutatások, egészségügy, ipari és mezőgazdasági biotechnológia, bioenergia.

Két fajta pályázati típus:

Standard Kutatási Pályázat (Standard Research Grant)

Kezdő Kutató Visszatérési Ösztöndíj (Early Career Return Grants)

A Kezdő Kutató Visszatérési Ösztöndíj célja olyan kiváló eredményeket elért fiatal kutatók támogatása, akik legalább 2 évet töltöttek külföldön és nemrég tértek vissza egy ICGEB tagországba azzal a céllal, hogy saját laboratóriumukat felállítsák.

Pályázási feltételek mindkét pályázattípusnál

A pályázatot benyújtó kutatónak alkalmazásban kell állnia egy ICGEB tagország kutatóintézetében vagy egyeteménél. Előnyben részesülnek a több ország együttműködésén alapuló projektek, amelyek egy adott földrajzi régió specifikus érdekeit célozzák meg.

A Kezdő Kutató Visszatérési Ösztöndíj esetében a pályázó kutató nem lehet több, mint 40 éves a pályázat benyújtásának időpontjában. Előfeltétel, hogy a pályázó kutató nem tartózkodik több, mint 2 éve az adott ICGEB tagországban, ahová visszatért.

Támogatás, elszámolható költségek

A támogatás futamideje: max. 36 hónap.

Az ICGEB támogatás mértéke: max. 25000 €/év.

Csak olyan költségek számolhatóak el, amelyek közvetlenül szükségesek a projekt megvalósításához. Ez magában foglalja a következőket: fogyóeszközök, laboratóriumi felszerelés, tudományos szakirodalom vásárlásának és publikáció költségei, utazási és képzési költségek.

Nem elszámolható: a pályázó kutató fizetése, beruházások, infrastrukturális költségek (beleértve a rezsit is).

(Részletes információkat az útmutatóban találhat: CRP Guidelines)

Pályázás menete

A pályázó kutatónak elektronikus úton (pdf) kell a pályázatot a saját nemzeti kapcsolattartójához (liaison officer) benyújtani.

A magyar liaison officer: Jeney Nóra, e-mail: nora.jeney@nkfih.gov.hu

A pályázatot közvetlenül is el kell küldeni az ICGEB központnak elektronikus úton, pdf formátumban, a következő e-mail címre: crp@icgeb.org

A pályázati űrlap és részletes útmutató a következő linkeken található: CRP Application Form 2017 CRP Guidelines

Következő beadási határidő: 2018. április 30.

További információ:

Jeney Nóra

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: nora.jeney@nkfih.gov.hu
Tel.: +36 1 795 5301

ICGEB honlap: https://www.icgeb.trieste.it/research-grants.html

Utolsó módosítás: 2018. április 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?