Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Pályázat és tájékoztató innovatív KKV-knak
Pályázat és tájékoztató innovatív KKV-knak
2015. november 10.
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 2 perc
Az NKFI Hivatal számos eszközzel ösztönzi a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységét. November 17-én a hivatal újabb szakmai konzultációt szervez azoknak, akik indulni kívánnak az EU Horizont 2020 program KKV fejlesztési eszköz pályázatán. A sikeres H2020 pályázatokat támogatja az NKFI Alap új, 60 millió forintos keretösszegű felhívása is. Ez azoknak a cégeknek szól elsősorban, melyek a pályázat 1. fázisán megfelelő nemzetközi értékelést kaptak, de forráshiány miatt mégsem jutottak támogatáshoz.

A Horizont 2020 program KKV fejlesztési eszköz pályázatához kapcsolódóan az NKFI Hivatal nyilvános konzultációt tart 2015. november 17-én 13.00-15.00 óra között. (Helyszín: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet 230-as terem. A konzultáció a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött).

A tájékoztatás célja, hogy elősegítse a közvetlen EU-s támogatást nyújtó – ezért a Közép-Magyarország régió cégei számára is nyitott – Horizont 2020 program pályázatain a hazai kis- és középvállalkozások sikeres szereplését. A konzultáción résztvevők megismerhetik a KKV fejlesztési eszköz pályázat eddigi tapasztalatait, tanácsokat kaphatnak a pályázatuk elkészítéséhez, feltehetik általános vagy technikai jellegű kérdéseiket. A Hivatal szakértői tájékoztatást adnak a 2016-2017 folyamán támogatandó tématerületekről, valamint az NKFI Hivatal KKV-knak szóló rásegítő pályázatáról is.

A Horizont 2020 KKV fejlesztési eszköz pályázatának 1. és 2. fázisához a vállalkozásnak egy innovatív, műszakilag megvalósítható, de a piaci bevezetésig még további fejlesztést igénylő termékkel, technológiával, szolgáltatással kell rendelkeznie. Az 1. fázis célja a projekt üzleti tervet is tartalmazó megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése, amelyhez 50 000 euró támogatás igényelhető. A 2. fázis már a projekt továbbfejlesztését segíti a piaci bevezetéshez szükséges szintre, és akár közvetlenül, az 1. fázis kihagyásával is pályázható. Pályázni egyénileg vagy konzorciumban folyamatosan lehet, s mivel évente többször hirdetnek eredményt, sikertelenség esetén lehetőség van korrigálni, a javított pályázatot újra beadni.

Közvetlenül ehhez kapcsolódik az NKFI Hivatal rásegítő pályázata is, amely a felkészüléshez 60 milliós forrást biztosít az NKFI Alap terhére. Ez a felhívás kifejezetten azoknak a vállalkozásoknak szól, amelyek a Horizont 2020 program KKV fejlesztési eszköz pályázatának 1. fázisán kapott nemzetközi értékelés során elérték a szakmai küszöböt, de forráshiány miatt mégsem jutottak támogatáshoz. Ők igényelhetnek legfeljebb 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez, hogy azt felhasználva indulhassanak a 2. fázis nagyobb támogatást jelentő fejlesztési forrásaiért.

A konzultációs szolgáltatás és a rásegítő pályázat egyaránt azt célozza, hogy a piacképes termékek, szolgáltatások fejlesztése érdekében javuljon a hazai KKV-k nemzetközi forrásbevonási képessége.

ELŐADÁS

Divinyi Ágnes: KKV eszköz konzultáció PDF (1 124 KB)

 

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?