Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
XXII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny
2019. január 10.
Módosítás: 2019. január 10.
Olvasási idő: 2 perc
A korábban megrendezett Konstrukciós Versenyek folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2018/19-es tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

A hazai és külhoni középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyam korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműveknek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint teljes körű  pdf. formátumú dokumentációból kell állnia. Az alkalmazott gyári modulok aránya nem haladhatja meg a teljes pályamű 50 %-át. Programozott eszköz alkalmazása esetén a forrásprogramot a dokumentációnak tartalmaznia kell.

A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni felkészítő tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet, vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

Időpontok, helyszínek:

 1. 2019. március 22. (péntek) Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, 
  1084 Budapest, Tavaszmező utca 15-17. (www.uni-obuda.hu/kando)
  Egységes építési- és mérési feladat elvégzése
 2. 2019. március 23. (szombat) BHE Bonn Hungary Electronics Kft. (www.bhe-mw.eu), 
  1044 Budapest, Ipari Park utca 10. (EL-TECH Center, Újpesti Ipari Park)
  Pályaművek bemutatása
 3. 2019. március 26-28. (kedd-csütörtök) Fusion Rendezvényközpont, Electrosub kiállítás (www.electrosub.hu), melynek fővédnöke Prof. Dr. Palkovics László ITM Miniszter, védnöke Dr. Birkner Zoltán NKFIH Elnök, 
  2040 Budaörs, Keleti utca 1.
  A Zsűri által kiválasztott pályaművek kiállítása, a Konstrukciós Verseny eredményhirdetése, díjátadás

A versenyre nevezni 2019. február 04 -ig lehet.

További információk:
www.elektronikai-kitek.5mp.eu
(+36-1) 223-5056, (+36-30) 447-4934

Nevezési díj: 6.000 Ft vagy 20 € versenyzőnként.

A dokumentációt 2019. március 18-ig kell eljuttatni elektronikus úton pdf formátumban a divelex@gmail.com e-mail címre.

Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembehelyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket elektronikus jegyzőkönyvben dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni a feltett – a megépített áramkörhöz kapcsolódó – elméleti kérdésekre. A korábbi versenyek egységes építési- és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása a következő honlapon található: www.elektronikai-kitek.5mp.eu.

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában. Ugyancsak ezen a napon, az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutató és előadás formájában megismertetik az érdeklődőkkel a tevékenységüket. A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny nyilvános napján (2019. március 23-án, szombaton) valamint az ELECTROSUB rendezvényen (2019. március 26-28-án, kedden-csütörtökön) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Utolsó módosítás: 2019. január 10.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?