Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Az adatkezelési terv - Data Management Plan
Az adatkezelési terv
2020. március 04.
Módosítás: 2020. március 04.
Olvasási idő: 1 perc
A HRDA (Hungarian node of Research Data Alliance) és a HUNOR (Hungarian Open Repositories) az NKFI Hivatal szakmai támogatásával párbeszédet kezdeményez a hazai kutatókkal a kutatási adatok kezelésének kérdéseiről.

Egyre több európai (H2020, ERC) és hazai (NKFI Hivatal) pályázati rendszerben követelmény a projektek során történő kutatási adatkezelés formális leírása. Ebben a témakörben a HRDA 2020 tavaszán meetup formában négy rendezvényt szervez Budapesten, havi rendszerességgel a kutatók tájékoztatására, véleményük megismerésére. A helyszín felváltva az MTA Könyvtár és Információs Központ és a SZTAKI lesz.

Hasonlóképpen Budapesten kívüli helyszíneken is számos meetup kerül megrendezésre a HUNOR szervezésében 2020 folyamán. A meetup forma keretében rövid bevezető előadások után beszélgetésre, vitára lesz lehetőség.

A rendezvényekről folyamatosan tájékozódhatnak az alábbi oldalakon:
http://openaccess.mtak.hu
https://openscience.hu

Az adatkezelési terv - Data Management Plan
Holl András (MTA KIK)

Az NKFIH legutóbbi pályázati kiírásainak része volt már a kutatási adatok kezelésének kérdése. A nyertes pályázóknak kutatási adatkezelési tervet kell készíteniük. A meetup keretében szó esik az adatkezelési tervekről, az adatok dokumentálásának, tárolásának, megőrzésének, megosztásának kérdéseiről, a kutatási adatkezelés megfelelő hazai gyakorlatának kialakításáról.

Dátum: 2020. március 18. 16:00-18:00
Helyszín: MTA Könyvtár és Információs Központ, 1051 Budapest, Arany János utca 1. Konferenciaterem, 2. emelet
Regisztráció: http://openaccess.mtak.hu/index.php/esemenyek/15-az-adatkezelesi-terv-data-management-plan

Utolsó módosítás: 2020. március 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?