Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Felhívás az Európai Bizottság által szervezett GEP webináriumon való részvételre (2022. június 23.)
2022. június 10.
Módosítás: 2022. június 20.
Olvasási idő: 2 perc
A nemek közötti esélyegyenlőségi terv jogosultsági feltétele a Horizont Európa programban való részvételnek: Kit érint? Hogyan lehet teljesíteni?

Az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatósága június 23-án, csütörtökön 14:30 és 16:00 óra között webináriumot szervez a nemek közötti esélyegyenlőségi terv (Gender Equality Plan, GEP) kialakítása és megvalósítása kapcsán.

Néhány, a Bizottság által meghatározott kötelező és javasolt elemet tartalmazó nemek közötti esélyegyenlőségi terv (GEP) megléte jogosultsági feltétel minden tagállami közigazgatási szervezet, felsőoktatási és kutatási intézmény számára, amely részt kíván venni a Horizont Európa programban, amint azt a Horizont Európa 2021–2022 munkaprogram általános melléklete is ismerteti (General Annexes to Horizon Europe 2021-2022 work programme, p.13).

A rendezvény célja, hogy támogassa a Horizont Európa kutatás-fejlesztési és innovációs keretprogramban részt venni kívánó intézményeket abban, hogy megfelelhessenek ennek az új feltételnek.

A webináriumot Jean-Eric Paquet kutatási és innovációs főigazgató nyitja meg, több gyakorlati példa és fontos információ is bemutatásra kerül a Horizont Európa GEP követelményeiről.
A résztvevők a webináriumot Youtube streamelésen keresztül követhetik. A kérdések és válaszok szekcióban a Slido segítségével lehet majd részt venni. A program minden érdeklődő számára nyitott, regisztráció nem szükséges. A napirend, az előadók és a csatlakozási információk elérhetők az esemény honlapján: https://ec.europa.eu/research/participants/docs/h2020-funding-guide/other/event220623.htm

A GEP-el kapcsolatban további információ itt található: https://op.europa.eu/.

Felhívjuk a magyar intézmények képviselőinek figyelmét, hogy a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával egy hazai GEP tudásmegosztó közösség működik, amelyeknek az intézmények GEP felelősei, és amelyben hasznos gyakorlati információkat gyűjthetnek, oszthatnak meg az érdeklődők. A közösséghez való csatlakozáshoz az alábbi oldalon található formanyomtatvány kitöltése szükséges:
Horizont Európa program: Gender Equality Plan (GEP).

Utolsó módosítás: 2022. június 20.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?